Milanesa napolitana parmezán sajttal, panírozott sertéshús szeletek

Milanesa napolitana parmezán sajttal

A Milanesa napolitana a latin-amerikai konyha egyik legismertebb étke, amelyet gyakran tálalnak sajttal és bacon-nel. A hagyományos milanesa az olasz milánói szeletből származik, amely panírozott és sült hús. A napolitana változatot egy szószos, sajtos és fűszeres réteggel dúsítják, ami igazán különlegessé teszi. A parmezán sajt a tetején egy extra ízt és gazdag textúrát ad az ételnek, ami a gazdag latin-amerikai konyhára jellemző. A milanesa napolitana ideális választás ünnepi alkalmakkor, és könnyedén elkészíthető akár hétköznapi étkezésre is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Befőzött sertéshús szeletek
100 g Panírozott morzsa
2 db Tojás
50 g Parmezán sajt
2 ek. Ketchup
50 g Bacon
100 ml Tej
50 ml Olaj
2 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A szeletelt sertéshúst sózd meg és fűszerezzük ízlés szerint.

    Egyenletesen sózd meg a hús mindkét oldalát, hogy ne legyen túl sós.

    2

    A tojásokat verd fel, és a panírt készítsd elő egy tányérban. A tojásokat a hús mindkét oldalán jól forgatva panírozd be a szeleteket.

    A tojásokat ne csak felverd, hanem egy villával is jól keverd át, hogy ne maradjanak benne darabok.

    3

    Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és a panírozott hús szeleteket mindkét oldalán süsd aranybarnára.

    Ne süsd túl a húst, hogy ne száradjon ki, elég egy 3-4 perces sült oldalanként.

    4

    Miután a húsok elkészültek, helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tepsi biztosítja, hogy a húsok ne ragadjanak le a sütés alatt.

    5

    A parmezán sajtot reszeld le, és szórd meg a húst a tetején egyenletesen. Add hozzá a bacon szeleteket és a ketchupot.

    A parmezán extra ízt ad az ételnek, próbáld meg ne túl sokat szórni, hogy a bacon ne pótolja a sajtot.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a húst további 10 percig, amíg a parmezán megolvad és szép aranyszínű lesz.

    Ellenőrizd az ételt 7 perc után, hogy a sajt ne égjen meg.

    7

    A sült húst petrezselyemmel tálald, és friss salátával kísérheted.

    A friss petrezselyem nemcsak a színt adja hozzá, hanem friss ízt is.