Frissen készült minden bele hamburger extra feltétekkel

Minden Bele Hamburger

A \'Minden Bele\' hamburger azoknak készült, akik nem akarnak kompromisszumot kötni, ha egy igazán laktató és ízekben gazdag hamburgerről van szó. Ez a verzió tele van sajtokkal, ropogós baconnel, pikáns jalapeño paprikával és BBQ szósszal, hogy minden falat igazi ízorgia legyen. A hamburger története az 1800-as évekre nyúlik vissza, és azóta folyamatosan fejlődött, különböző kultúrák ízlésvilágához igazodva. A \'Minden Bele\' változat az amerikai street food tökéletes példája, amelyet otthon is könnyen elkészíthetsz, hogy egyedivé tedd saját ízlésed szerint.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
100 g Cheddar sajt
100 g Bacon
1 db Jalapeño paprika (opcionális)
4 db Hamburger zsemle
1 db Vöröshagyma
4 db Salátalevél
1 db Paradicsom
4 szelet Ecetes uborka
2 ek. BBQ szósz
2 ek. Majonéz
1 tk. Mustár
2 ek. Ketchup
1 ek. Vaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    A húst ne dolgozd túl, csak éppen annyira, hogy összeálljon. Így a húspogácsák szaftosabbak maradnak.

    2

    A bacont egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre.

    A bacont papírtörlőre szedd, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    3

    A vöröshagymát karikázd fel, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg egy kevés vajon.

    A hagymát alacsony lángon, lassan karamellizáld, így édesebb és ízletesebb lesz.

    4

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    A húspogácsát csak akkor fordítsd meg, ha már szépen megpirult az egyik oldala, különben könnyen széteshet.

    5

    A fordítás után helyezz minden pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha nincs fedőd, egy kevés vizet önts a serpenyőbe, és úgy fedd le. A gőz segíti a sajt olvadását.

    6

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A zsemlét serpenyő helyett a sütőben is megpiríthatod, úgy egyenletesebben barnul.

    7

    A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.

    A majonéz és a mustár megakadályozza, hogy a zsemle elázzon a szaftos feltétektől.

    8

    Tedd rá a sajtos húspogácsát, majd halmozd rá a ropogós bacont, a pirított hagymát, a paradicsom- és uborkaszeleteket, valamint a jalapeño paprikát.

    Ne halmozd túl a hamburgert, mert nehéz lesz megenni. Inkább kevesebb, de ízletesebb feltétet használj.

    9

    A zsemle felső felét kend meg BBQ szósszal és ketchuppal, majd helyezd rá a hamburgerre.

    A BBQ szósz és a ketchup helyett használhatsz más szószt is, ízlés szerint. Például csípős szószt, fokhagymás majonézt vagy avokádókrémet.

    10

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy coleslaw salátával kiegészítve.

    Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadt legyen és a hamburger ne ázzon el.