A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.
A húst ne dolgozd túl, csak éppen annyira, hogy összeálljon. Így a húspogácsák szaftosabbak maradnak.
A bacont egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre.
A bacont papírtörlőre szedd, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
A vöröshagymát karikázd fel, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg egy kevés vajon.
A hagymát alacsony lángon, lassan karamellizáld, így édesebb és ízletesebb lesz.
Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.
A húspogácsát csak akkor fordítsd meg, ha már szépen megpirult az egyik oldala, különben könnyen széteshet.
A fordítás után helyezz minden pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.
Ha nincs fedőd, egy kevés vizet önts a serpenyőbe, és úgy fedd le. A gőz segíti a sajt olvadását.
A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.
A zsemlét serpenyő helyett a sütőben is megpiríthatod, úgy egyenletesebben barnul.
A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.
A majonéz és a mustár megakadályozza, hogy a zsemle elázzon a szaftos feltétektől.
Tedd rá a sajtos húspogácsát, majd halmozd rá a ropogós bacont, a pirított hagymát, a paradicsom- és uborkaszeleteket, valamint a jalapeño paprikát.
Ne halmozd túl a hamburgert, mert nehéz lesz megenni. Inkább kevesebb, de ízletesebb feltétet használj.
A zsemle felső felét kend meg BBQ szósszal és ketchuppal, majd helyezd rá a hamburgerre.
A BBQ szósz és a ketchup helyett használhatsz más szószt is, ízlés szerint. Például csípős szószt, fokhagymás majonézt vagy avokádókrémet.
Azonnal tálald sült burgonyával vagy coleslaw salátával kiegészítve.
Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadt legyen és a hamburger ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.