Minestrone alla Milanese, friss zöldségekkel, tésztával és parmezán sajttal tálalva

Minestrone alla Milanese

A Minestrone alla Milanese egy híres olasz étel, amely gazdag zöldségekben és friss tésztában. Ez a változat a milánói stílust követi, és a leves tálalásakor parmezán sajtot adnak hozzá, amely gazdagabbá és krémesebbé teszi. Az étel rendkívül tápláló és tökéletes választás a hideg hónapokban, mivel a friss zöldségek és a tészta egy olyan ínycsiklandó kombinációt alkotnak, amely mindenki ínyét megnyeri.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldség alaplé
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
1 szál Póréhagyma
2 db Krumpli
3 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Zöldbab
200 g Fehérbab (konzerv)
2 db Burgonya
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csokor Friss petrezselyem
50 g Friss parmezán sajt
100 g Tészta (kisebb, pl. ditalini)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, zeller, póréhagyma, vöröshagyma, fokhagyma) tisztítsd meg és aprítsd fel. A burgonyát és a paradicsomot is hámozd meg és kockázd fel.

    A zöldségek aprítása egyformára segít, hogy a leves egyenletesen főjön meg.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított hagymákat (vöröshagyma, fokhagyma) 3-5 percig, amíg üvegesednek.

    A fokhagyma és a hagyma párolása során ne hagyd, hogy megégjenek, mert keserűvé válhatnak.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát. Keverd össze, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségek egyenletes főzése érdekében érdemes időnként megkeverni a levest.

    4

    Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a paradicsomot, a zöldbabot, a fehérbabot, és a tésztát. Főzd tovább, amíg a tészta meg nem fő.

    A tészta hozzáadásakor ne főzd túl, mert a levesben maradó tészta megduzzad, és elveszítheti a textúráját.

    5

    Ízesítsd sóval, friss petrezselyemmel, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zöldség alaplevet, ha túl sűrű lenne a leves.

    A petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem frissességet is hoz a levesbe.

    6

    Tálalás előtt reszelt parmezán sajtot szórj a leves tetejére, és friss petrezselyemmel díszítsd.

    A parmezán sajt gazdag ízt ad a levesnek, és krémesebb állagot biztosít.