A zöldségeket (sárgarépa, zeller, póréhagyma, vöröshagyma, fokhagyma) tisztítsd meg és aprítsd fel. A burgonyát és a paradicsomot is hámozd meg és kockázd fel.
A zöldségek aprítása egyformára segít, hogy a leves egyenletesen főjön meg.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított hagymákat (vöröshagyma, fokhagyma) 3-5 percig, amíg üvegesednek.
A fokhagyma és a hagyma párolása során ne hagyd, hogy megégjenek, mert keserűvé válhatnak.
Add hozzá a sárgarépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát. Keverd össze, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségek egyenletes főzése érdekében érdemes időnként megkeverni a levest.
Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a paradicsomot, a zöldbabot, a fehérbabot, és a tésztát. Főzd tovább, amíg a tészta meg nem fő.
A tészta hozzáadásakor ne főzd túl, mert a levesben maradó tészta megduzzad, és elveszítheti a textúráját.
Ízesítsd sóval, friss petrezselyemmel, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zöldség alaplevet, ha túl sűrű lenne a leves.
A petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem frissességet is hoz a levesbe.
Tálalás előtt reszelt parmezán sajtot szórj a leves tetejére, és friss petrezselyemmel díszítsd.
A parmezán sajt gazdag ízt ad a levesnek, és krémesebb állagot biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.