Minestrone vörösbabbal, zöldségekkel és tésztåval tålalva, olaszos stílusban

Minestrone vörösbabbal

A vörösbabos minestrone a klasszikus recept egy kiadĂłs, modern vĂĄltozata, amely tökĂ©letesen ötvözi az olasz gasztronĂłmia hagyomĂĄnyait a laktatĂł Ă©tkezĂ©sek irĂĄnti igĂ©nnyel. TörtĂ©neti hĂĄttĂ©r: A minestrone leves Észak-OlaszorszĂĄgbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s eredetileg a maradĂ©k zöldsĂ©gek felhasznĂĄlĂĄsĂĄra szolgĂĄlt. A vörösbab nem hagyomĂĄnyos összetevƑje, de a vilĂĄg kĂŒlönbözƑ pontjain elterjedt vĂĄltozatokban egyre nĂ©pszerƱbb – kĂŒlönösen azok körĂ©ben, akik tartalmasabb, fehĂ©rjedĂșsabb levest keresnek. Technikai tanĂĄcs: A vörösbabhoz Ă©rdemes kevĂ©s paradicsomot is pĂĄrosĂ­tani, mert ez harmonizĂĄlja a bab enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­zĂ©t. FelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny: Ez a leves kivĂĄlĂłan alkalmas elƑételkĂ©nt, de egy szelet ropogĂłs kenyĂ©rrel tĂĄlalva akĂĄr fƑételkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hideg napokra, vagy amikor valami egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł fogĂĄsra vĂĄgyunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 szár Zeller
⭕ 2 db Fokhagyma
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 2 db Burgonya
⭕ 150 g Zöldbab
⭕ 200 g Vörösbab (fƑtt vagy konzerv)
⭕ 400 g Konzerv hámozott paradicsom
⭕ 1 l ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 100 g Rövid tĂ©szta (pl. penne, elbow)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és darabold fel a zöldségeket: hagyma, fokhagyma, sårgarépa, zeller, cukkini, burgonya, zöldbab. A paradicsomot vågd darabokra, ha egészben van.

    Az egyforma darabolĂĄs elƑsegĂ­ti az egyenletes fƑzĂ©st Ă©s esztĂ©tikus tĂĄlalĂĄst.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy låbasban, majd pirítsd meg a hagymåt, fokhagymåt, répåt és zellert kb. 5 percig.

    A közepes hƑ segĂ­t megƑrizni a zöldsĂ©gek termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t.

    3

    Add hozzĂĄ a burgonyĂĄt, cukkinit, zöldbabot Ă©s paradicsomot, majd öntsd fel az alaplĂ©vel. Forrald fel, majd fƑzd közepes lĂĄngon 10 percig.

    Ha szeretnĂ©d sƱrƱbbre, kevĂ©sbĂ© levesesre, hagyd fedƑ nĂ©lkĂŒl fƑzni.

    4

    Add hozzĂĄ a vörösbabot Ă©s a tĂ©sztĂĄt, majd fƑzd tovĂĄbbi 10–12 percig, amĂ­g a tĂ©szta megpuhul.

    A vörösbab selymes, telt Ă­zt ad – ha sajĂĄt fƑzĂ©sƱ, alaposan öblĂ­tsd le elƑtte.

    5

    Sózd, borsozd, majd szórd bele az aprított petrezselymet, és keverd åt.

    A petrezselymet a legvégén add hozzå, hogy friss és élénk maradjon.

    6

    Tålald a forró minestronét mélytånyérban, reszelt parmezånnal vagy ropogós kenyérrel.

    A maradék måsnap is finomabb, a bab és zöldségek íze még jobban összeérik.