A bacont vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsd ropogósra. Tedd félre hűlni.
A bacon pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserűvé teheti a gofrit. Papírtörlőn lecsepegtetve még ropogósabb lesz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a fokhagymaport.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert kicsaphatja azokat. Hagyd kicsit hűlni olvasztás után.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd simára a tésztát.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.
Keverd bele a reszelt cheddar sajtot és a pirított bacont a tésztába az extra ízhatásért.
A sajtot és a bacont óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a bacon és a sajt egyenletesen oszoljon el.
Melegítsd elő a mini gofrisütőt, és kend ki egy kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon le.
Használj ecsetet az olaj egyenletes eloszlatásához. Ha túl sok olajat használsz, a gofri zsíros lehet.
Önts egy kisebb adag tésztát a gofrisütőbe, hogy mini falatkákat kapj, és süsd 2-3 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a színt, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
A kész gofri falatkákat hagyd pár percig hűlni, majd szórd meg friss metélőhagymával a tökéletes ízhatásért.
A hűtőrácson hagyva a gofri nem ázik el, hanem megőrzi ropogós állagát.
Tálald azonnal, opcionálisan tejföllel vagy mustáros mártogatóssal, hogy még gazdagabb legyen az ízélmény.
A mártogatóst előre elkészítheted, hogy a gofri sütése közben ne kelljen vele foglalkozni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.