Mini sós gofri falatkák cheddar sajttal és baconnel

Mini Sós Gofri Falatkák

A mini gofrik ideálisak snackként vagy vendégváró falatként, mivel gyorsan elkészülnek és könnyen variálhatók. Ebben a receptben a ropogós bacon és a cheddar sajt gazdag ízt ad a kis falatkákhoz, amelyeket bármilyen mártogatóssal fogyaszthatsz. Ha egy különleges és finom sós snackre vágysz, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
200 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
50 g Reszelt cheddar sajt
50 g Pirított bacon
1 tk. Fokhagyma por
1 ek. Friss metélőhagyma
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacont vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsd ropogósra. Tedd félre hűlni.

    A bacon pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserűvé teheti a gofrit. Papírtörlőn lecsepegtetve még ropogósabb lesz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a fokhagymaport.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert kicsaphatja azokat. Hagyd kicsit hűlni olvasztás után.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.

    5

    Keverd bele a reszelt cheddar sajtot és a pirított bacont a tésztába az extra ízhatásért.

    A sajtot és a bacont óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a bacon és a sajt egyenletesen oszoljon el.

    6

    Melegítsd elő a mini gofrisütőt, és kend ki egy kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon le.

    Használj ecsetet az olaj egyenletes eloszlatásához. Ha túl sok olajat használsz, a gofri zsíros lehet.

    7

    Önts egy kisebb adag tésztát a gofrisütőbe, hogy mini falatkákat kapj, és süsd 2-3 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a színt, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    8

    A kész gofri falatkákat hagyd pár percig hűlni, majd szórd meg friss metélőhagymával a tökéletes ízhatásért.

    A hűtőrácson hagyva a gofri nem ázik el, hanem megőrzi ropogós állagát.

    9

    Tálald azonnal, opcionálisan tejföllel vagy mustáros mártogatóssal, hogy még gazdagabb legyen az ízélmény.

    A mártogatóst előre elkészítheted, hogy a gofri sütése közben ne kelljen vele foglalkozni.