Vágd apró csíkokra a csirkemellet, majd sózd és borsozd meg. Ezután egy serpenyőben, közepes lángon hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és süsd meg a csirkecsíkokat 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára nem sülnek. TIPP: Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben párolódni fog, nem sülni!
A csirkemell helyett használhatsz pulykamellet is, az is nagyon finom ebben a receptben. Ha nincs otthon olívaolaj, napraforgóolaj is megteszi.
Amíg a hús sül, mosd meg és aprítsd fel a paprikát és az uborkát vékony csíkokra. Így könnyen beférnek majd a mini wrapokba, és nem törik meg a tortilla.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen oszlanak el a wrapban. Ha szereted a csípőset, tegyél bele egy kevés jalapeno paprikát is.
Egy kis tálban keverd össze a tejfölt az apróra vágott fokhagymával. Ezt a fokhagymás tejfölt fogod használni szószként, ami friss és krémes ízt ad a falatoknak.
A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, ha egészségesebb verziót szeretnél. A fokhagymát reszelve még intenzívebb ízt kapsz.
Melegítsd meg a mini tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy mikróban néhány másodpercig, hogy rugalmasabbak legyenek, így könnyebben hajtogathatók és nem szakadnak.
Vigyázz, hogy ne melegítsd túl a tortillát, mert kiszárad és törik! A serpenyőben való melegítés egyenletesebb eredményt ad.
Tegyél mindegyik tortilla közepére egy kevés fokhagymás tejfölt, néhány csík sült csirkét, paprikát és uborkát. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl, mert nehéz lesz feltekerni.
A hozzávalókat rétegezve helyezd a tortillára, így minden falatban érezhető lesz minden íz. Először a szósz, aztán a hús, végül a zöldségek.
Hajtsd be a tortilla két szélét, majd alulról felfelé tekerd fel szorosan, mint egy kis tekercset. Vágd félbe átlósan, így mutatós mini falatkák lesznek belőle.
A szoros tekerés megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon. A félbevágás előtt érdemes egy kicsit pihentetni, hogy a tortilla jobban összetapadjon.
Tálald őket frissen, vagy csomagold alufóliába, és vidd magaddal piknikre vagy uzsonnára. TIPP: Hűtőben 1 napig frissen tartható, de a tortilla enyhén megszívhatja magát, ezért a friss tálalás ajánlott.
Ha előre csomagolod, tekerd szorosan folpackba, majd alufóliába, hogy minél tovább friss maradjon. Kínálhatsz mellé egy kis tál extra szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.