Mini wrap falatkák csirkével és zöldségekkel töltve, friss és gusztusos tálalásban

Mini Wrap Falatkák

A wrap, mint étel, az amerikai gyorséttermek világából indult hódító útjára, de mára szinte minden konyhában megjelent, köszönhetően a gyors elkészítésnek és a végtelen variációs lehetőségnek. A Mini Wrap Falatkák különösen alkalmasak vendégvárónak, piknikre, vagy uzsonnára, mert egyszerűen szállíthatók és praktikusak. A csirkemell, mint alap, remekül kombinálható friss zöldségekkel, és a fokhagymás tejföl pikáns, frissítő ízt ad neki. Ez az étel kiváló választás akkor is, ha gyermekeknek készítünk egészséges és izgalmas falatokat. Ha szeretnéd feldobni, próbáld ki friss petrezselyemmel, vagy akár reszelt sajttal megszórva a belsejét – így még tartalmasabb lesz. A wrap titka a megfelelő hajtás: fontos, hogy ne legyen túl laza, de túl szoros se, így megőrzi az alakját és könnyen fogyasztható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Mini tortilla lap
250 g Csirkemell
1 db Paprika
0.5 db Uborka
100 g Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd apró csíkokra a csirkemellet, majd sózd és borsozd meg. Ezután egy serpenyőben, közepes lángon hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és süsd meg a csirkecsíkokat 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára nem sülnek. TIPP: Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben párolódni fog, nem sülni!

    A csirkemell helyett használhatsz pulykamellet is, az is nagyon finom ebben a receptben. Ha nincs otthon olívaolaj, napraforgóolaj is megteszi.

    2

    Amíg a hús sül, mosd meg és aprítsd fel a paprikát és az uborkát vékony csíkokra. Így könnyen beférnek majd a mini wrapokba, és nem törik meg a tortilla.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen oszlanak el a wrapban. Ha szereted a csípőset, tegyél bele egy kevés jalapeno paprikát is.

    3

    Egy kis tálban keverd össze a tejfölt az apróra vágott fokhagymával. Ezt a fokhagymás tejfölt fogod használni szószként, ami friss és krémes ízt ad a falatoknak.

    A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, ha egészségesebb verziót szeretnél. A fokhagymát reszelve még intenzívebb ízt kapsz.

    4

    Melegítsd meg a mini tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy mikróban néhány másodpercig, hogy rugalmasabbak legyenek, így könnyebben hajtogathatók és nem szakadnak.

    Vigyázz, hogy ne melegítsd túl a tortillát, mert kiszárad és törik! A serpenyőben való melegítés egyenletesebb eredményt ad.

    5

    Tegyél mindegyik tortilla közepére egy kevés fokhagymás tejfölt, néhány csík sült csirkét, paprikát és uborkát. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl, mert nehéz lesz feltekerni.

    A hozzávalókat rétegezve helyezd a tortillára, így minden falatban érezhető lesz minden íz. Először a szósz, aztán a hús, végül a zöldségek.

    6

    Hajtsd be a tortilla két szélét, majd alulról felfelé tekerd fel szorosan, mint egy kis tekercset. Vágd félbe átlósan, így mutatós mini falatkák lesznek belőle.

    A szoros tekerés megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon. A félbevágás előtt érdemes egy kicsit pihentetni, hogy a tortilla jobban összetapadjon.

    7

    Tálald őket frissen, vagy csomagold alufóliába, és vidd magaddal piknikre vagy uzsonnára. TIPP: Hűtőben 1 napig frissen tartható, de a tortilla enyhén megszívhatja magát, ezért a friss tálalás ajánlott.

    Ha előre csomagolod, tekerd szorosan folpackba, majd alufóliába, hogy minél tovább friss maradjon. Kínálhatsz mellé egy kis tál extra szószt is.