Mint chutney frissen tálalva

Mint Chutney

A Mint Chutney a tradicionális indiai konyha egyik népszerű kísérője, amely különféle ételekhez, például curry-khez, naan kenyérhez vagy grillezett húsokhoz is kiváló. A mentát és koriandert frissen szedve használják, hogy friss, aromás ízt adjon. Az étel gyorsan elkészíthető, és kiválóan alkalmas nyári napokon, hogy frissítő és fűszeres kísérőt biztosítson.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csokor Friss menta
1 csokor Friss koriander
100 g Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili paprika
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss mentát és koriandert alaposan mosd meg és szárítsd le.

    A leveleket ne tépd, hanem óvatosan szedd le, hogy ne sértsd meg a friss ízeket.

    2

    A fokhagymát és a zöld chili paprikát hámozd meg és vágd apróra.

    Ha nem szereted a túl csípős ízt, használj kevesebb chili paprikát.

    3

    A mentát, koriandert, fokhagymát, chili paprikát, citromlevet, cukrot és sót egy turmixgépbe tedd, és pürésítsd sima állagúra.

    Ha a chutney túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy joghurtot, hogy elérd a kívánt állagot.

    4

    Add hozzá a joghurtot, és keverd össze, hogy a chutney krémes legyen.

    A joghurt adja meg a chutney frissességét és enyhíti a fűszeres ízt.

    5

    A kész mint chutney-t tálald frissen, és élvezd a friss, enyhén fűszeres ízeket.

    A chutney frissen a legfinomabb, de hűtőben 1-2 napig is eláll.