A mung dal-t főzd meg egy lábasban, amíg megpuhul. A burgonyát hámozd meg és apróra vágd.
A mung dal főzése előtt öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma és gyömbér együttesen különleges illatot ad az ételnek.
Add hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fűszeres chili port. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet eresztenek.
Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vízzel hígíthatod a szószt.
Miután a fűszeres szósz elkészült, add hozzá a főtt mung dal-t és a burgonyát, majd jól keverd össze.
A mung dal-t és a burgonyát finoman pürésítheted, hogy sima, krémes állagot kapj.
Szórd hozzá a pav bhaji masalát, a köményt és a koriandert, és hagyd még pár percig főzni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pav bhaji masala adja meg az étel autentikus ízét, de ha nem találsz belőle, használhatsz helyette curry port.
A pavokat pirítsd meg vajon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A pirított pavok ropogósak és gazdag ízt adnak a misal pavnak, így mindig frissen süsd őket.
Tálald a misal pav-ot friss korianderlevelekkel, és a ropogós pavokat mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.