Misal Pav Nagpuri változatban, egy tálban gazdag mung dal és burgonya szósz, ropogós zsemlével tálalva

Misal Pav Nagpuri változatban

A Misal Pav gyökerei az indiai Maharashtra államban, különösen Nagpur városában találhatóak, ahol a helyi utcai árusok kínálták ezt a gazdag, fűszeres ételt a munkásoknak. A misal pav egy népszerű reggeli étel, amit gyakran fűszeres burgonyás szószból készítenek, és ropogós zsemlével tálalnak. A Nagpuri változatban a fűszeres szósz gazdag ízvilága és a friss koriander tökéletes kiegészítést ad a pav-hoz, amelyet mindenki imád.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mung dal (sárga lencse)
1 db Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 db Paradaicsom
1 db Zöldpaprika
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 ek. Pav bhaji masala
1 tk. Kömény
1 ek. Cilantro (koriander)
1 tk. Fűszeres chili por
2 ek. Olaj
6 db Pav (indiai zsemlék)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mung dal-t főzd meg egy lábasban, amíg megpuhul. A burgonyát hámozd meg és apróra vágd.

    A mung dal főzése előtt öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma és gyömbér együttesen különleges illatot ad az ételnek.

    3

    Add hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fűszeres chili port. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet eresztenek.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vízzel hígíthatod a szószt.

    4

    Miután a fűszeres szósz elkészült, add hozzá a főtt mung dal-t és a burgonyát, majd jól keverd össze.

    A mung dal-t és a burgonyát finoman pürésítheted, hogy sima, krémes állagot kapj.

    5

    Szórd hozzá a pav bhaji masalát, a köményt és a koriandert, és hagyd még pár percig főzni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pav bhaji masala adja meg az étel autentikus ízét, de ha nem találsz belőle, használhatsz helyette curry port.

    6

    A pavokat pirítsd meg vajon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A pirított pavok ropogósak és gazdag ízt adnak a misal pavnak, így mindig frissen süsd őket.

    7

    Tálald a misal pav-ot friss korianderlevelekkel, és a ropogós pavokat mellé.