Miso alapú sundae frissen tálalva csokoládéreszelékkel

Miso alapú sundae

A Miso alapú sundae egy koreai desszert, amely a hagyományos sundae-t egy különleges, édes miso pasztával ötvözi. Az étel a miso gazdag ízét és a csokoládé édességét kombinálja, egyedülálló desszertet alkotva. A miso édes-savanyú íze remekül illik a gazdag csokoládéhoz és a krémes tejszínhez, így a Miso alapú sundae igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A desszert friss gyümölcsökkel tálalva különleges és frissítő élményt kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Miso pasta
100 g Sötét csokoládé
200 ml Tej
100 ml Tejszín
50 g Rizsliszt
50 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A miso pasztát keverd össze a cukorral és egy kis vízzel, hogy egy sima pasztát kapj.

    A miso édes és sós íze tökéletes harmóniát ad a sundae-hoz, így ne aggódj, ha túl sósnak tűnik az elején.

    2

    A sötét csokoládét olvaszd fel gőz felett, majd add hozzá a miso keverékhez.

    A sötét csokoládé gazdag íze jól kiegészíti a miso édes-savanyú ízét, ezért ne használj túl sok csokoládét, hogy a miso íze ne veszítse el a dominanciáját.

    3

    A rizslisztet keverd össze a tejjel, majd folyamatos keverés mellett melegítsd fel, hogy egy sűrűbb krémet kapj.

    Ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a csomók képződését, és hogy a krém sima és krémes legyen.

    4

    Add hozzá a tejszínt és a vaníliát, majd keverd el jól, hogy a krém lágy és gazdag legyen.

    A tejszín segít kiegyensúlyozni a miso sós ízét, és krémessé teszi a desszertet.

    5

    A keveréket hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe, hogy jól lehűljön és megszilárduljon.

    A hűtés segít a textúra javításában, és biztosítja, hogy a sundae valóban élvezetes legyen.

    6

    Tálald a miso alapú sundae-t egyedül vagy gyümölcsökkel, mint például friss bogyós gyümölcsökkel, és díszítsd egy kis csokoládéreszelékkel.

    A friss bogyós gyümölcsök szép kontrasztot adnak az édes miso és csokoládé keverékhez, és színben is feldobják a desszertet.