Miso nikomi udon frissen tálalva, gazdag miso alapú levesben, friss tésztával és zöldségekkel

Miso nikomi udon (miso alapú leves)

A Miso nikomi udon egy klasszikus japán étel, amely a miso alapú levest gazdagítja friss zöldségekkel és udon tésztával. Az étel egyszerű, de gazdag ízű, és tökéletes választás bármelyik étkezéshez. A miso paszta adja a levest egyedi, umami ízét, amely a tészta minden falatjával tökéletesen harmonizál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
2 ek. Miso paszta
500 ml Húsleves alaplé
3 ek. Szójaszósz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
200 g Zöldségek (pl. gomba, brokkoli, sárgarépa)
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg sós vízben az utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, hogy megőrizze a kívánt állagát.

    2

    A zöldségeket aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg őket az olajjal.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat.

    3

    Egy másik serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott fokhagymát, hagymát és gyömbért.

    A fokhagyma és gyömbér kombinációja friss, ínycsiklandó aromát ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt és a húsleves alaplét a serpenyőhöz, majd forrald fel.

    Ha a miso paszta nem oldódik fel teljesen, egy kis vízzel keverheted, hogy sima legyen.

    5

    Add hozzá a zöldségeket a leveshez és főzd őket 5-7 percig, hogy megpuhuljanak.

    A zöldségeket nem kell túlfőzni, hogy ropogósak maradjanak.

    6

    Add hozzá a főtt udon tésztát a forró leveshez, és jól keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a tészta jól elnyeli a gazdag ízű levest.

    7

    Tálald a kész levest, és tálald frissen.

    A miso alapú leves gazdag, sós és umami ízekkel rendelkezik, és a tésztával tökéletes kombináció.