Mochar Ghonto panch phoron fűszerkeverékkel, friss korianderrel

Mochar Ghonto Panch Phoron fűszerkeverékkel

Mochar Ghonto, más néven banánvirág curry, egy hagyományos bengáli étel, amely gazdag ízvilágával és a Panch Phoron fűszerkeverékkel készül. A Panch Phoron egy öt fűszerből álló keverék, amely igazi különlegessé teszi az ételt. A banánvirág fűszeres főzése során egyedülálló, puha, de mégis roppanós textúrát biztosít, amely tökéletesen illik a gazdag fűszerekhez. Ezt az ételt gyakran vegetáriánusok fogyasztják, de húsos változatban is elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Banánvirág
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger paste (gyömbérpüré)
2 db Zöld chili
1 tk. Panch Phoron fűszerkeverék
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
1 tk. Cukor
2 ek. Olaj
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánvirágot tisztítsd meg, vágd apróra és áztasd citromos vízben, hogy ne barnuljon meg.

    A banánvirágot mindig jól áztasd, hogy eltávolítsd az összes szálat, és a főzés után puha legyen.

    2

    A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát és gyömbért pürésítsd le. A zöld chilipaprikát vágd fel apróra.

    A friss gyömbérpüré friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszereket.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a Panch Phoron fűszerkeveréket. Miután feljön az illat, add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd üvegesre.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert ez keserűvé teheti az ételt.

    4

    Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a felaprított banánvirágot, zöld chilipaprikát, kurkumát, sót és cukrot.

    A banánvirág puha textúrája szépen átveszi a fűszereket, de ne hagyd túl sokáig, hogy megőrzi roppanósságát.

    5

    Add hozzá egy kevés vizet, és főzd 15-20 percig, amíg a banánvirág megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kevés lime lével.

    A koriander és lime frissességet ad a dish-nek, segít egyensúlyozni a fűszeres ízeket.