A banánvirágot tisztítsd meg, vágd apróra és áztasd citromos vízben, hogy ne barnuljon meg.
A banánvirágot mindig jól áztasd, hogy eltávolítsd az összes szálat, és a főzés után puha legyen.
A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát és gyömbért pürésítsd le. A zöld chilipaprikát vágd fel apróra.
A friss gyömbérpüré friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszereket.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a Panch Phoron fűszerkeveréket. Miután feljön az illat, add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd üvegesre.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert ez keserűvé teheti az ételt.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a felaprított banánvirágot, zöld chilipaprikát, kurkumát, sót és cukrot.
A banánvirág puha textúrája szépen átveszi a fűszereket, de ne hagyd túl sokáig, hogy megőrzi roppanósságát.
Add hozzá egy kevés vizet, és főzd 15-20 percig, amíg a banánvirág megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kevés lime lével.
A koriander és lime frissességet ad a dish-nek, segít egyensúlyozni a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.