A rizslisztet, cukrot és zöld tea port (matcha) egy tálban alaposan keverd össze.
A matcha por finom por formájú, ha csomós lenne, szitáld át, hogy egyenletes legyen a keverék.
A vizet melegítsd fel egy edényben, és öntsd hozzá a rizsliszt keverékhez. Keverd folyamatosan, hogy ne legyenek csomók.
A víz ne legyen forró, hanem langyos, hogy a liszt könnyen feloldódjon.
A keveréket közepes lángon főzd, miközben folyamatosan kevergeted. Ahogy sűrűsödik, csökkentsd a hőt.
A tésztát akkor kész, ha fényes és rugalmas lesz, de ne főzd túl, hogy ne keményedjen meg.
A kész mochi tésztát öntsd ki egy lapos felületre, és hagyd pihenni pár percig, hogy hűljön le.
A tésztát ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor nehezebb dolgozni vele.
A pihenő tésztát darabokra vágd, majd formázz belőle kis golyókat, és közepükbe egy kis friss zöld tea levelet tegyél, ha szeretnéd.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyen össze tudd formázni a mochi golyókat.
A mochi golyókat szórd meg keményítővel, hogy ne ragadjanak össze, és tálald azonnal.
A keményítő segít, hogy a mochi ne ragadjon össze, és jobban kezelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.