Mochi zöld teával, friss zöld tea ízzel és gluténmentes tésztával

Mochi zöld teával

A mochi egy hagyományos japán édesség, amelyet gluténmentes rizslisztből készítenek, és gyakran különböző töltelékekkel, például édes vörös bean pasztával vagy zöld tea porral töltik meg. A zöld teás mochi különleges változata a matcha por friss, enyhén kesernyés ízét ötvözi az édességgel, hogy egy igazán különleges desszertet kínáljon. A mochi puha, rugalmas textúrája és édes íze ideálissá teszi egy könnyű édességnek, és tökéletes választás egy japán étkezéshez vagy egy frissítő desszerthez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Gluténmentes rizsliszt (mochi liszt)
80 g Cukor
2 tk. Zöld tea por (matcha)
180 ml Víz
50 g Keményítő (tápióka vagy kukoricakeményítő)
1 ek. Friss zöld tea (ha nem matcha)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, cukrot és zöld tea port (matcha) egy tálban alaposan keverd össze.

    A matcha por finom por formájú, ha csomós lenne, szitáld át, hogy egyenletes legyen a keverék.

    2

    A vizet melegítsd fel egy edényben, és öntsd hozzá a rizsliszt keverékhez. Keverd folyamatosan, hogy ne legyenek csomók.

    A víz ne legyen forró, hanem langyos, hogy a liszt könnyen feloldódjon.

    3

    A keveréket közepes lángon főzd, miközben folyamatosan kevergeted. Ahogy sűrűsödik, csökkentsd a hőt.

    A tésztát akkor kész, ha fényes és rugalmas lesz, de ne főzd túl, hogy ne keményedjen meg.

    4

    A kész mochi tésztát öntsd ki egy lapos felületre, és hagyd pihenni pár percig, hogy hűljön le.

    A tésztát ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor nehezebb dolgozni vele.

    5

    A pihenő tésztát darabokra vágd, majd formázz belőle kis golyókat, és közepükbe egy kis friss zöld tea levelet tegyél, ha szeretnéd.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyen össze tudd formázni a mochi golyókat.

    6

    A mochi golyókat szórd meg keményítővel, hogy ne ragadjanak össze, és tálald azonnal.

    A keményítő segít, hogy a mochi ne ragadjon össze, és jobban kezelhető legyen.