Mogyorókrémes-csokoládés focaccia tálalva

Mogyorókrémes-csokoládés focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet számos variációban készítenek. A mogyorókrémes és csokoládés változat egy igazán gazdag és édes ételt alkot, amely tökéletes választás desszertként vagy különleges étkezésekhez. Az édes tészta, a mogyorókrém és a csokoládé tökéletes harmóniát alkot, amely minden falatban örömet okoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Oliváraj
1 tk.
1 tk. Cukor
3 ek. Mogyorókrém
100 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik. A langyos víz ideális (kb. 30-35°C).

    2

    Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a kelést. Ezért érdemes a liszt szélére szórni.

    3

    Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.

    A tálat kend ki egy kevés olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le. A meleg hely segíti a kelést. Pl. radiátor közelében, vagy a sütőben 50°C-on.

    4

    Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.

    Óvatosan nyújtsd, hogy ne sértsd meg a tésztát. Ha nagyon ragad, lisztezd be a felületet.

    5

    A mogyorókrémet egyenletesen kend a tésztára, majd a csokoládét vágd kis darabokra és szórd a tésztára.

    Ha a mogyorókrém túl kemény, tedd egy kicsit mikróba, hogy könnyebben kenhető legyen.

    6

    A tésztát enyhén nyomkodd meg, hogy a mogyorókrém és a csokoládé beágyazódjanak.

    Finoman nyomkodd, nehogy kilyukadjon a tészta.

    7

    Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    Figyelj a sütési időre, mert könnyen megéghet a teteje. Ha nagyon barnul, takard le alufóliával.

    8

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focaccia melegen a legfinomabb, de szobahőmérsékleten is fogyasztható.