Mogyor贸s-karamelliz谩lt cukros keksz t谩lalva

Mogyor贸s-karamelliz谩lt cukros keksz

A mogyor贸s-karamelliz谩lt cukros keksz egy gazdag 茅s ropog贸s s眉tem茅ny, amely t枚k茅letesen 枚tv枚zi a pir铆tott mogyor贸 茅s az 茅des karamelliz谩lt cukor 铆zvil谩g谩t. Az ilyen t铆pus煤 s眉tem茅nyek az 眉nnepi id艖szak egyik kedvencei, hiszen a karamell ropog贸ss谩ga 茅s a mogyor贸 telt arom谩ja egyed眉l谩ll贸 茅lm茅nyt ny煤jt. Ha szereted a klasszikus kekszeket egy kis extra csavarral, akkor ezt a receptet im谩dni fogod!

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 35 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 20
250 g Finomliszt
150 g Vaj
100 g Barnacukor
50 g Krist谩lycukor
1 db Toj谩s
100 g Pir铆tott mogyor贸
1 tk. Van铆lia kivonat
1 tk. S眉t艖por
1 csipet S贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s b茅lelj ki egy tepsit s眉t艖pap铆rral.

    A s眉t艖 el艖meleg铆t茅se elengedhetetlen a t枚k茅letes eredm茅nyhez. A s眉t艖pap铆r megakad谩lyozza a kekszek leragad谩s谩t.

    2

    Egy serpeny艖ben olvaszd meg a krist谩lycukrot k枚zepes l谩ngon, am铆g karamelliz谩l贸dik. Vigy谩zz, ne 茅gjen meg!

    A karamelliz谩l谩s sor谩n a cukrot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen olvadjon. Ha a cukor t煤l gyorsan 茅g, vedd le a serpeny艖t a t疟zr艖l.

    3

    脰ntsd a karamelliz谩lt cukrot egy s眉t艖pap铆rra, hagyd kih疟lni, majd t枚rd apr贸 darabokra.

    A karamell nagyon gyorsan megkem茅nyedik, ez茅rt gyorsan kell dolgozni. A kih疟lt karamellt egy sodr贸f谩val is 枚sszet枚rheted.

    4

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a s眉t艖port 茅s a s贸t.

    Ezzel biztos铆tod, hogy a s眉t艖por egyenletesen oszlik el a t茅szt谩ban.

    5

    Egy m谩sik t谩lban habos铆tsd fel a puha vajat a barnacukorral.

    A vajnak szobah艖m茅rs茅klet疟nek kell lennie a k枚nny疟 habos铆t谩shoz. A barnacukor m茅lyebb 铆zt ad a kekszeknek.

    6

    Add hozz谩 a toj谩st 茅s a van铆liakivonatot, majd alaposan keverd el.

    脺gyelj arra, hogy a toj谩s szobah艖m茅rs茅klet疟 legyen, hogy jobban keveredjen a t茅szt谩ba.

    7

    Fokozatosan adagold hozz谩 a sz谩raz hozz谩val贸kat, majd dolgozd 枚ssze a t茅szt谩t.

    A sz谩raz 茅s nedves hozz谩val贸kat felv谩ltva adagold, hogy elker眉ld a csom贸k kialakul谩s谩t.

    8

    Keverd bele a pir铆tott, durv谩ra v谩gott mogyor贸t 茅s a karamelliz谩lt cukordarabokat.

    A mogyor贸t pir铆tsd meg s眉t艖ben vagy serpeny艖ben, hogy intenz铆vebb legyen az 铆ze. A karamelliz谩lt cukordarabokat ne t枚rd t煤l apr贸ra, hogy 茅rezhet艖ek legyenek a kekszekben.

    9

    Form谩zz kis goly贸kat a t茅szt谩b贸l, majd lap铆tsd ki 艖ket a tepsiben.

    A goly贸k legyenek egyforma m茅ret疟ek, hogy a kekszek egyenletesen s眉ljenek. A lap铆t谩shoz haszn谩lhatsz egy poh谩r alj谩t.

    10

    S眉sd a kekszeket 12-15 percig, am铆g aranybarna nem lesz.

    A s眉t茅si id艖 f眉gg a s眉t艖 teljes铆tm茅ny茅t艖l 茅s a kekszek vastags谩g谩t贸l. Figyeld a kekszeket, 茅s vedd ki 艖ket, ha aranybarn谩k.

    11

    Hagyd kih疟lni a kekszeket, majd t谩lald vagy t谩rold l茅gmentesen z谩rhat贸 dobozban.

    A kekszeket r谩cson hagyd kih疟lni, hogy ne 谩zzanak el. A l茅gmentesen z谩rhat贸 dobozban a kekszek ropog贸sak maradnak.