Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s b茅lelj ki egy tepsit s眉t艖pap铆rral.
A s眉t艖 el艖meleg铆t茅se elengedhetetlen a t枚k茅letes eredm茅nyhez. A s眉t艖pap铆r megakad谩lyozza a kekszek leragad谩s谩t.
Egy serpeny艖ben olvaszd meg a krist谩lycukrot k枚zepes l谩ngon, am铆g karamelliz谩l贸dik. Vigy谩zz, ne 茅gjen meg!
A karamelliz谩l谩s sor谩n a cukrot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen olvadjon. Ha a cukor t煤l gyorsan 茅g, vedd le a serpeny艖t a t疟zr艖l.
脰ntsd a karamelliz谩lt cukrot egy s眉t艖pap铆rra, hagyd kih疟lni, majd t枚rd apr贸 darabokra.
A karamell nagyon gyorsan megkem茅nyedik, ez茅rt gyorsan kell dolgozni. A kih疟lt karamellt egy sodr贸f谩val is 枚sszet枚rheted.
Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a s眉t艖port 茅s a s贸t.
Ezzel biztos铆tod, hogy a s眉t艖por egyenletesen oszlik el a t茅szt谩ban.
Egy m谩sik t谩lban habos铆tsd fel a puha vajat a barnacukorral.
A vajnak szobah艖m茅rs茅klet疟nek kell lennie a k枚nny疟 habos铆t谩shoz. A barnacukor m茅lyebb 铆zt ad a kekszeknek.
Add hozz谩 a toj谩st 茅s a van铆liakivonatot, majd alaposan keverd el.
脺gyelj arra, hogy a toj谩s szobah艖m茅rs茅klet疟 legyen, hogy jobban keveredjen a t茅szt谩ba.
Fokozatosan adagold hozz谩 a sz谩raz hozz谩val贸kat, majd dolgozd 枚ssze a t茅szt谩t.
A sz谩raz 茅s nedves hozz谩val贸kat felv谩ltva adagold, hogy elker眉ld a csom贸k kialakul谩s谩t.
Keverd bele a pir铆tott, durv谩ra v谩gott mogyor贸t 茅s a karamelliz谩lt cukordarabokat.
A mogyor贸t pir铆tsd meg s眉t艖ben vagy serpeny艖ben, hogy intenz铆vebb legyen az 铆ze. A karamelliz谩lt cukordarabokat ne t枚rd t煤l apr贸ra, hogy 茅rezhet艖ek legyenek a kekszekben.
Form谩zz kis goly贸kat a t茅szt谩b贸l, majd lap铆tsd ki 艖ket a tepsiben.
A goly贸k legyenek egyforma m茅ret疟ek, hogy a kekszek egyenletesen s眉ljenek. A lap铆t谩shoz haszn谩lhatsz egy poh谩r alj谩t.
S眉sd a kekszeket 12-15 percig, am铆g aranybarna nem lesz.
A s眉t茅si id艖 f眉gg a s眉t艖 teljes铆tm茅ny茅t艖l 茅s a kekszek vastags谩g谩t贸l. Figyeld a kekszeket, 茅s vedd ki 艖ket, ha aranybarn谩k.
Hagyd kih疟lni a kekszeket, majd t谩lald vagy t谩rold l茅gmentesen z谩rhat贸 dobozban.
A kekszeket r谩cson hagyd kih疟lni, hogy ne 谩zzanak el. A l茅gmentesen z谩rhat贸 dobozban a kekszek ropog贸sak maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.