Mogyoróvajas banán fagylalt tálalva

Mogyoróvajas banán fagylalt

A mogyoróvajas banán fagylalt egy egészséges és egyszerűen elkészíthető desszert, amelyhez nincs szükség fagylaltgépre. Az érett banánok természetes édessége és a mogyoróvaj gazdag, krémes állaga tökéletesen kiegészítik egymást. Ez a recept különösen népszerű az egészségtudatos desszertkedvelők körében, hiszen mesterséges cukor nélkül is elképesztően finom. A ropogós pirított mogyoródarabok tovább fokozzák az élményt, így minden falat egy kellemes meglepetés. Ideális választás nyári hűsítőként, de egy gyors, egészséges desszertként is megállja a helyét bármikor az év során!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett banán
100 g Mogyoróvaj
100 ml Tej
30 g Méz
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
50 g Pirított mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, majd szeleteld fel és tedd egy lapos tálcára. Helyezd a fagyasztóba legalább 2 órára, amíg teljesen megfagynak.

    A banánoknak teljesen meg kell fagyniuk, különben nem lesz megfelelő állagú a fagylalt. A szeleteket ne tedd egymásra, mert összefagyhatnak.

    2

    A fagyott banánszeleteket tedd egy turmixgépbe vagy konyhai aprítóba, majd add hozzá a mogyoróvajat, a mézet, a vanília kivonatot és egy csipet sót.

    Használj erős turmixgépet vagy konyhai aprítót, mert a fagyott banán kemény lehet. Ha szükséges, kapard le az edény oldalát a turmixolás során.

    3

    Turmixold össze az egészet addig, amíg krémes, fagylaltszerű állagot nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet a könnyebb keverhetőség érdekében.

    A turmixolás során légy türelmes, néha meg kell állítani a gépet és lekaparni az oldalát. A tejjel óvatosan bánj, mert ha túl sokat adsz hozzá, híg lesz a fagylalt.

    4

    Keverd bele a durvára vágott pirított mogyorót, hogy ropogós textúrát adj a fagylaltnak.

    A mogyorót pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. Hagy kihűlni, mielőtt belekevered a fagylaltba.

    5

    Öntsd a keveréket egy zárható dobozba, majd tedd vissza a fagyasztóba legalább 1 órára, hogy kissé megszilárduljon.

    Ez a lépés nem feltétlenül szükséges, de ha szeretnél keményebb fagylaltot, akkor érdemes megvárni ezt az 1 órát.

    6

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A banánfagylalt gyorsan olvad, ezért közvetlenül tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból.