Frissen sült mogyoróvajas-csokis cupcake

Mogyoróvajas-Csokis Cupcake

A mogyoróvajas-csokis cupcake egy igazi klasszikus, amely a csokoládé gazdag ízét ötvözi a krémes mogyoróvajjal. Ez a sütemény az amerikai konyha kedvence, ahol a mogyoróvaj és a csokoládé párosítása mindig is népszerű volt. A kívül ropogós, belül puha és selymesen krémes cupcake minden édesszájú álma, amely tökéletes választás lehet születésnapokra, ünnepi alkalmakra vagy bármilyen hétköznapi desszertként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
2 ek. Kakaópor
150 g Mogyoróvaj
100 g Étcsokoládé
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    Használj sütőpapírral bélelt muffin formákat, hogy könnyen eltávolíthasd a cupcake-eket.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd össze simára.

    A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, hogy jobban elkeveredjenek és a tészta könnyebb legyen.

    4

    Olvaszd meg az étcsokoládét, majd keverd bele a mogyoróvajat, hogy egy selymes csokis-mogyoróvajas keveréket kapj.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd, hogy elkerüld az odaégést. Ha túl sűrű lenne a keverék, adj hozzá egy kevés tejet vagy olajat.

    5

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, majd a csokis-mogyoróvajas keveréket is óvatosan dolgozd bele.

    A nedves és száraz hozzávalók összekeverésekor ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény. Csak addig keverd, amíg éppen össze nem áll.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj fagyiskanalat vagy mérőpoharat a tészta adagolásához, hogy egyenletes méretű cupcake-eket kapj.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A díszítés előtt a cupcake-eknek teljesen ki kell hűlniük, különben a krém megolvad.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kis mogyoróvajat, hogy krémes állagú habot kapj.

    A tejszínt jól hűtsd le, mielőtt felvered, így könnyebben habosodik. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós a krém.

    10

    A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, és díszítsd csokoládéreszelékkel vagy mogyoródarabokkal.

    A habzsák használatával egyenletesebb és szebb díszítést érhetsz el. A díszítéshez használhatsz aprított mogyorót, csokidarabokat, vagy akár mogyoróvajat is csurgathatsz a tetejére.