Mogyoróvajas és banånos bao bun tålalva

Mogyoróvajas és banånos bao bun

A mogyorĂłvaj Ă©s banĂĄn pĂĄrosĂ­tĂĄsa Elvis Presley egyik kedvenc Ă­zkombinĂĄciĂłja volt – szendvics formĂĄjĂĄban tette hĂ­ressĂ©. Ebben a receptben azonban keleti gƑzölt tĂ©sztĂĄba kerĂŒl ez az ikonikus töltelĂ©k, amely Ășj formĂĄban kĂ­nĂĄlja a megszokott Ă­zeket. Ahogy a meleg bao bun talĂĄlkozik a selymes mogyorĂłvajjal Ă©s a friss banĂĄnszeletekkel, minden falat egyszerre nosztalgikus Ă©s ĂșjszerƱ. A gƑzölt tĂ©szta lĂĄgysĂĄga tökĂ©letes alapot ad ehhez a klasszikus, mĂ©gis kreatĂ­v Ă©dessĂ©ghez. Az egyszerƱ elkĂ©szĂ­tĂ©s Ă©s a harmonikus Ă­zvilĂĄg miatt ez a desszert tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs akĂĄr egy hĂ©tköznapi dĂ©lutĂĄnra, akĂĄr egy kĂŒlönleges vacsora zĂĄrĂĄsakĂ©nt. Tipp: egy csipetnyi fahĂ©j vagy kakaĂłpor tovĂĄbb fokozhatja az Ă©lmĂ©nyt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 11 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Bao bun
⭕ 80 g Mogyoróvaj
⭕ 2 db Banán

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banĂĄnokat hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd vĂ©kony szeletekre. Tipp: hasznĂĄlj Ă©rett, de nem tĂșlĂ©rett banĂĄnt – Ă­gy nem lesz tĂșl puha, Ă©s jĂłl kezelhetƑ marad a tĂĄlalĂĄsnĂĄl.

    A banån szeleteket locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

    2

    A bao bunokat sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt gƑzölƑbe tedd, majd gƑzöld Ƒket forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­z fölött 5-6 percig, amĂ­g teljesen megpuhulnak. A fedƑt ne emeld fel közben, hogy ne szakadjon meg a gƑzölĂ©s.

    Ha nincs gƑzölƑd, egy fĂ©m szƱrƑt is hasznĂĄlhatsz, amit egy fazĂ©k forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­z fölĂ© helyezel.

    3

    A megpuhult bao bunokat Ăłvatosan nyisd szĂ©t, majd kenj bele egy evƑkanĂĄl mogyorĂłvajat. Ha a mogyorĂłvaj tĂșl sƱrƱ, elƑtte keverheted egy kevĂ©s meleg vĂ­zzel vagy mĂ©zzel, hogy kenhetƑbb legyen.

    A mogyorĂłvajat mikrĂłban is megolvaszthatod pĂĄr mĂĄsodperc alatt, hogy könnyebben kenhetƑ legyen, de vigyĂĄzz, hogy ne melegĂ­tsd tĂșl!

    4

    Rendezd el a banĂĄnszeleteket a mogyorĂłvaj tetejĂ©n. Ne tĂșl sokat, hogy ne essen szĂ©t a bao bun, de legyen minden falatban gyĂŒmölcs is.

    A banån és mogyoróvaj kombinåciójåhoz nagyon jól illik egy csipetnyi fahéj vagy kakaópor.

    5

    TĂĄlald azonnal frissen, vagy hƱvös helyen 10 percet pihentetve – Ă­gy a mogyorĂłvaj kissĂ© megdermed, Ă©s jobban összeĂĄll a töltelĂ©k.

    Ha igazĂĄn kĂŒlönlegesre szeretnĂ©d, szĂłrd meg a bao bun tetejĂ©t aprĂ­tott diĂłval vagy mogyorĂłval tĂĄlalĂĄs elƑtt.