Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a mogyoróvajat.
A mogyoróvajat előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen elkeverni.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő a sütés előtt.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, amikor aranybarna.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácson hagyva a gofri nem ázik el a gőztől.
Tálald frissen mogyoróvajjal, csokoládéöntettel vagy friss gyümölcsökkel.
Kínálhatsz mellé banánszeleteket is, remekül illik a mogyoróvajhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.