Moi Moi kukoricaliszttel, főtt tojással és fűszeres tésztával tálalva

Moi Moi kukoricaliszttel

A Moi Moi egy tradicionális nigériai étel, amely kukoricaliszttel készül. Az étel gazdag ízekben, fűszerekkel és tojással töltött. Az étel története a nyugat-afrikai konyhába nyúlik vissza, és már évszázadok óta készítik. A kukoricaliszt és a fűszerek kombinációja igazán különleges ízélményt ad ennek a fogásnak. A Moi Moi kukoricaliszttel egy tökéletes étel reggelire vagy vacsorára, és az egyszerű elkészítése miatt könnyen beilleszthető a mindennapi étkezésekbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricaliszt
2 db Főtt tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Olaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.25 tk. Bors
300 ml Zöldség alaplé
0.5 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, pirospaprikát, füstölt paprikát, sót és borsot.

    A kukoricalisztet átszitálhatod, hogy elkerüld a csomókat, és sima tésztát kapj.

    2

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és forrald fel. Keverd el jól, hogy minden fűszer összeérjen.

    Az alaplé és az olaj segítenek, hogy a tészta jól összekeveredjen.

    4

    Lassan add hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan keverd, hogy elkerüld a csomókat. Hagyd, hogy a tészta sűrűsödjön.

    A tésztát folyamatosan keverni kell, hogy ne legyen túl sűrű vagy túl folyós.

    5

    Tedd a tésztát egy olajjal kikent formába. Nyomd bele a főtt tojásokat és öntsd rá a fűszeres kukoricaliszt keveréket.

    A tojásokat a tészta közepébe rejtheted, hogy a végén szép szeletekre tudjuk vágni őket.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a tészta szépen megpirul és átsül.

    A tészta ne legyen túl száraz, ha szükséges, locsold meg egy kevés alaplével sütés közben.