Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, pirospaprikát, füstölt paprikát, sót és borsot.
A kukoricalisztet átszitálhatod, hogy elkerüld a csomókat, és sima tésztát kapj.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és forrald fel. Keverd el jól, hogy minden fűszer összeérjen.
Az alaplé és az olaj segítenek, hogy a tészta jól összekeveredjen.
Lassan add hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan keverd, hogy elkerüld a csomókat. Hagyd, hogy a tészta sűrűsödjön.
A tésztát folyamatosan keverni kell, hogy ne legyen túl sűrű vagy túl folyós.
Tedd a tésztát egy olajjal kikent formába. Nyomd bele a főtt tojásokat és öntsd rá a fűszeres kukoricaliszt keveréket.
A tojásokat a tészta közepébe rejtheted, hogy a végén szép szeletekre tudjuk vágni őket.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a tészta szépen megpirul és átsül.
A tészta ne legyen túl száraz, ha szükséges, locsold meg egy kevés alaplével sütés közben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.