Frissen sült mokka cupcake

Mokka Cupcake

A mokka cupcake a kávé és csokoládé tökéletes kombinációját adja, amely a kávé rajongóinak igazi élvezetet nyújt. A kávé édeskés, enyhén kesernyés íze adja meg a sütemény alapját, míg a csokoládé hozzáad egy gazdag, édes réteget. Az első mokka ízesítésű édességek a 19. század végén jelentek meg, és azóta világszerte elterjedtek. A mokka cupcake tökéletes választás minden kávé- és csokoládérajongónak, aki szeretné kipróbálni ezt az ínycsiklandó kombinációt egy finom, puha muffin formájában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 ek. Kakaópor
1 ek. Instant kávé
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.

    A habosra kevert tojás és cukor biztosítja, hogy a cupcake könnyű és puha legyen.

    3

    Add hozzá az olajat, a tejet, vaníliás cukrot és az instant kávét, majd jól keverd el.

    Az instant kávét oldd fel egy kevés forró vízben, mielőtt a tésztához adod, hogy egyenletesen eloszoljon.

    4

    A lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.

    A szitálás segít levegősebbé tenni a száraz hozzávalókat, így a cupcake tésztája könnyebb lesz.

    5

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    Ha nincs muffin formád, használhatsz papír kapszlikat is, de ebben az esetben érdemes őket egy muffin sütőformába helyezni, hogy megtartsák a formájukat.

    7

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját a sütési idő alatt, mert a cupcake-ek összeeshetnek.

    8

    Miután a cupcakes teljesen kihűlt, készítsd el a mokka krémet. A tejszínt melegítsd fel, majd add hozzá az instant kávét, és keverd el, amíg teljesen feloldódik.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg annyira, hogy a kávé feloldódjon benne.

    9

    A tejszínt felverheted habbá, majd díszítheted vele a kész cupcakes tetejét. A mokka ízvilágot a kávé és csokoládé kombinációja adja, így a tetejére is érdemes reszelt csokoládét szórni.

    A tejszínhabot közvetlenül a tálalás előtt tedd a cupcake-ekre, hogy ne essen össze.