Mole verde tálalva, zöld chilik és tökmagok díszítik

Mole Verde

A mole verde egy híres mexikói szósz, amely a hagyományos mole család tagja. A mole zöld változata különbözik a piros vagy fekete mole-októl, mivel a fő összetevői a friss zöld chilik és a koriander, így frissebb, könnyedebb ízt ad. A mole verde nemcsak húsokhoz, hanem zöldségekhez és tésztafélékhez is kiváló, és minden mexikói étkezésnél tökéletes választás. A tökmag és a citromlé hozzáadásával egy különleges, gazdag ízvilágot érhetünk el.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Zöld chili
1 csokor Koriander
50 g Tökmag
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss citromlé
1 tk. Fűszerpaprika
1 csipet
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld chiliket, fokhagymát és hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon pirítjuk őket, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    A zöld chiliket leveszed a magjaikról, hogy a mole ne legyen túl csípős, de ha szereted, akár több chilit is hozzáadhatsz!

    2

    A koriandert és a tökmagot is hozzáadjuk, és a fűszerekkel együtt pirítjuk még 2-3 percig.

    A tökmagok finom pörkölése egyedi, gazdag ízt ad a mole verde-nek.

    3

    A pirított zöldségeket és fűszereket egy turmixgépbe helyezzük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a vizet. Pürésítjük, amíg sima állagú nem lesz.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen elkeverhető legyen!

    4

    Az elkészült mole zöldet sóval ízesítjük, majd egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

    A mole verde-t pörkölt húsokkal, sült csirke vagy grillezett zöldségekkel tálalhatjuk!