A zöld chiliket, fokhagymát és hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon pirítjuk őket, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
A zöld chiliket leveszed a magjaikról, hogy a mole ne legyen túl csípős, de ha szereted, akár több chilit is hozzáadhatsz!
A koriandert és a tökmagot is hozzáadjuk, és a fűszerekkel együtt pirítjuk még 2-3 percig.
A tökmagok finom pörkölése egyedi, gazdag ízt ad a mole verde-nek.
A pirított zöldségeket és fűszereket egy turmixgépbe helyezzük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a vizet. Pürésítjük, amíg sima állagú nem lesz.
Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen elkeverhető legyen!
Az elkészült mole zöldet sóval ízesítjük, majd egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A mole verde-t pörkölt húsokkal, sült csirke vagy grillezett zöldségekkel tálalhatjuk!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.