Burgonyával töltött momo gőzölve, tálalva

Momo burgonyával

A momo egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. A burgonyával töltött momo egy tápláló és ízletes vegetáriánus változata az ételnek. A burgonya gazdag szénhidrátokban és vitaminokban, miközben a szójaszósz és a fűszerek harmonikus ízvilágot adnak. A gőzölésnek köszönhetően a tészta puha, míg a töltelék zamatos és gazdag. A momo tökéletes választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát főzd meg, majd törd össze egy villával, hogy pépes állagot kapj. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a burgonyához.

    A burgonya jól felveszi a fűszereket, így érdemes jól átmasszírozni, hogy egyenletes legyen a töltelék.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a burgonyás keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A gyömbér frissítő ízt ad a burgonyás tölteléknek, és a szójaszósz segít kiemelni az ízeket.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmasabb legyen, és könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a burgonyás töltelékkel.

    Ha a tészta nehezen nyúlik, pici liszttel segítheted, hogy ne ragadjon.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.