Csicseriborsóval töltött momo gőzölve, tálalva

Momo csicseriborsóval

A momo egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. A csicseriborsóval töltött momo egy ízletes és tápláló vegetáriánus étel, amely remek alternatívája a húsos változatoknak. A csicseriborsó gazdag fehérjében és rostban, miközben a gyömbér, fokhagyma és fűszerpaprika friss és pikáns ízeket ad hozzá. A momo elképesztően finom, és ideális étkezés egy könnyű vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt csicseriborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót villával nyomkodd szét, hogy krémesebb állagot kapj. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd a csicseriborsóhoz adjuk.

    A csicseriborsó pépesítése segít abban, hogy a töltelék könnyebben formálható legyen.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a csicseriborsós keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A gyömbér és a fűszerpaprika kombinációja remekül kiegészíti a csicseriborsót, frissítő és pikáns ízt adva a tölteléknek.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmasabb legyen, és könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a csicseriborsós töltelékkel.

    Ha a tészta nehezen nyúlik, pici liszttel segítheted, hogy ne ragadjon.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.