Szójaszósszal töltött momo gőzölve, tálalva

Momo szójaszósszal

A momo, egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. A szójaszósszal töltött momo egy finom és egészséges változata az ételnek, amely a szójaszósz gazdag, umami ízét hozza a töltelékbe. A gőzölésnek köszönhetően a tészta puha és lágy, míg a szójaszósz fokozza az étel ízvilágát, így minden falat egy igazi élvezet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá.

    A gyömbér frissítő ízt ad a tölteléknek, és a szójaszósz mélyíti az ízvilágot.

    2

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szójaszósz és szezámmagolaj kombinációja kiemeli a momo ízét, így a töltelék gazdag és ínycsiklandó lesz.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmasabb legyen, és könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a szójaszószos töltelékkel.

    Ha a tészta nehezen nyúlik, pici liszttel segítheted, hogy ne ragadjon.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.