Mondongo dominicano, disznótoros gyomorral és zöldségekkel tálalva

Mondongo dominicano

A mondongo dominicano egy tradicionális dominikai étel, amelyet főként disznótoros gyomorból készítenek. A leves alapját az alaposan megfőzött disznótoros és a gazdag fűszerek alkotják. Az étel rendkívül tápláló, és a dominikai konyha egyik alapétele. A friss citrom és a zöldségek frissítő íze tökéletesen kiegészíti a gazdag és fűszeres levest.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznótoros (gyomor)
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 db Sárgarépa
2 db Krumpli
1 l Húsleves alaplé
1 tk. Kömény
1 tk. Oregano
2 db Babérlevél
2 db Paradicsom
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznótoros gyomrot alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Forrald fel vízben 15-20 percig, hogy előfőzd.

    A disznótoros gyomrot mindig alaposan tisztítsd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a felesleges zsírt.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát vágd finomra, a zöld paprikát és sárgarépát is vágd apróra.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágva egyenletesebben sülnek és főnek meg.

    3

    Egy nagy lábasban hevíts olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma hamar megéghet, ezért figyelj, hogy ne piruljon túl.

    4

    Add hozzá a zöld paprikát és sárgarépát, és pirítsd őket 5-6 percig, amíg egy kicsit megpuhulnak.

    A zöldségpirítás segít kiemelni az ízeket, így gazdagabb lesz az étel.

    5

    Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot, és pirítsd további 5 percig, hogy a paradicsom levei kiengedjenek.

    A paradicsom adja meg a szaftot az ételhez, így ne hagyd ki.

    6

    Tedd hozzá a főtt disznótoros gyomrot a zöldségekhez, és öntsd rá a húsleves alaplevet. Add hozzá a köményt, oregánót, babérlevelet, sót és borsot.

    A fűszerek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az étel ízletes legyen.

    7

    Főzd az ételt alacsony hőmérsékleten 40-50 percig, amíg minden összetevő megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, pótolhatod egy kis vízzel vagy alaplével.

    8

    Amikor az étel elkészült, tálald melegen. Tálalás előtt facsarj egy kis citromlevet az ételre, hogy friss ízt adjon neki.

    A citrom frissítő ízt ad a mondongónak, és segít kiemelni az ízeket.