A moong dal-t alaposan öblítsd le hideg vízben. Egy nagy lábasban add hozzá a vizet, és forrald fel.
A moong dal leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és tisztább lesz a leves.
Amikor a víz forr, add hozzá a moong dal-t, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-30 percig, amíg a dal megpuhul.
Ha a leves túl sűrűvé válik, adj hozzá még egy kevés vizet.
Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, valamint a reszelt gyömbért. Pirítsd, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma és a gyömbér pirítása segít kihozni a fűszerek aromáit, ami gazdagítja a leves ízét.
Add hozzá a köményt és a kurkumát, és pirítsd még 1-2 percig, hogy a fűszerek kiszabaduljanak.
A kömény és a kurkuma az indiai konyha alapfűszerei, amelyek különleges ízt adnak a levesnek.
Miután a moong dal megpuhult, add hozzá a pirított hagymás-fűszeres keveréket a leveshez, és jól keverd össze.
A fűszerek jól eloszlanak a levesben, és egy extra ízréteget adnak neki.
Tedd a levest a tálakba, majd friss korianderrel díszítsd, és egy kis citromlevet csavarj a tetejére.
A citromlé friss ízt ad a levesnek, és segít kiemelni a fűszereket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.