Moong dal vada tálalva, ropogós és aranybarnára sült

Moong dal vada

A Moong dal vada egy tradicionális indiai étel, amelyet fűszeres, aranybarnára sült vadas formában tálalnak. A vada-hoz használt moong dal gazdag prebiotikus rostokban, amelyek elősegítik az emésztést. A vada különösen népszerű utcai ételként, és általában sós chutney-val vagy joghurttal tálalják. Ez a recept könnyen elkészíthető, és a fűszerek tökéletes harmóniáját biztosítja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Moong dal
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
2 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
200 ml Víz
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba és add hozzá a vizet. Hagyd 4-5 órán keresztül ázni.

    Ha nincs időd sokáig áztatni, egy órára is elég lehet, de az áztatás segít puhítani a dalt.

    2

    Miután a moong dal megpuhult, szűrd le a felesleges vizet, és egy turmixgépben vagy mozsárban törd össze a dalt. Ne tedd túl simává, hagyj rajta egy kis textúrát.

    Ha nem találkozol jó minőségű moong dal-lal, választhatod a felesleges héj nélküli változatot, de a textúra nem lesz annyira rusztikus.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, zöld chilit, fokhagymát és koriandert. Sózd, borsozd és jól keverd össze.

    A koriander friss ízt ad a vada-nak, míg a zöld chili pikáns jelleget kölcsönöz. Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a chili mennyiségét!

    4

    Formázz kis golyókat vagy pici lapos korongokat a keverékből.

    A vada formázása előtt nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon a tészta.

    5

    Forrósíts olajat egy serpenyőben, és süsd a vada-kat aranybarnára. Minden oldalukat süsd 3-4 percig, hogy ropogósak legyenek.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert a külseje gyorsan megéghet, míg belül nyers marad. Az olaj hőmérsékletét tartsd közepes fokozaton.

    6

    Miután kész, szedd ki a vada-kat papírtörlőre, hogy az olaj feleslege felszívódjon.