A moong dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba és add hozzá a vizet. Hagyd 4-5 órán keresztül ázni.
Ha nincs időd sokáig áztatni, egy órára is elég lehet, de az áztatás segít puhítani a dalt.
Miután a moong dal megpuhult, szűrd le a felesleges vizet, és egy turmixgépben vagy mozsárban törd össze a dalt. Ne tedd túl simává, hagyj rajta egy kis textúrát.
Ha nem találkozol jó minőségű moong dal-lal, választhatod a felesleges héj nélküli változatot, de a textúra nem lesz annyira rusztikus.
Add hozzá az apróra vágott hagymát, zöld chilit, fokhagymát és koriandert. Sózd, borsozd és jól keverd össze.
A koriander friss ízt ad a vada-nak, míg a zöld chili pikáns jelleget kölcsönöz. Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a chili mennyiségét!
Formázz kis golyókat vagy pici lapos korongokat a keverékből.
A vada formázása előtt nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon a tészta.
Forrósíts olajat egy serpenyőben, és süsd a vada-kat aranybarnára. Minden oldalukat süsd 3-4 percig, hogy ropogósak legyenek.
Ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert a külseje gyorsan megéghet, míg belül nyers marad. Az olaj hőmérsékletét tartsd közepes fokozaton.
Miután kész, szedd ki a vada-kat papírtörlőre, hogy az olaj feleslege felszívódjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.