A hal filéket sózd, borsozd, és locsold meg lime levével. Tedd félre, hogy pácolódjon egy kicsit.
A lime frissessége segít, hogy a hal íze még intenzívebb legyen.
A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a kaliforniai paprikát és chilit szeleteld fel.
Minél finomabbra vágod a hagymát és fokhagymát, annál gyorsabban fog összeérni az ízük a szószban.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és paprikát. Közepes lángon süsd őket 5-6 percig.
A fokhagymát és hagymát ne pirítsd túl, mert kesernyés ízt adhat neki.
Amikor a hagyma üvegesedik, add hozzá a zöld chiliket, és keverd össze. Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd simára.
A zöld chili ízesítése erőteljesebb lesz, ha a kókusztejbe elkevered, így kellemes csípős ízt kapunk.
Add hozzá a halat, és párold lassan 10-15 percig, amíg a hal teljesen átfő. Közben a szósz besűrűsödik és egy krémes textúrát kap.
Ne főzd túl a halat, mert szétmorzsolódik. Figyeld, hogy éppen átsült legyen!
Az ételt tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis kókuszreszelékkel.
A koriander frissessége és a kókuszreszelék extra textúrát ad a végső ételnek!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.