Moqueca csípős hal kókuszos szósszal, korianderrel és lime-mal tálalva

Moqueca Csípős

A Moqueca a brazil konyha egyik legismertebb étele, amelyet hagyományosan halból készítenek, de a vegetáriánus változatok is elterjedtek. Az étel egy krémes, kókuszos szószban készül, ami rendkívül gazdag és ínycsiklandó. A csípős változatában a friss chili és a koriander erősítik az ízeket, így egy igazán karakteres fogás készülhet. A Moqueca ideális választás egy hangulatos családi vacsorához vagy bármilyen különleges alkalomra, ahol az ízek és a színek is dominálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Zöld chili
1 db Lime
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Cukor
2 ek. Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket sózd, borsozd, és locsold meg lime levével. Tedd félre, hogy pácolódjon egy kicsit.

    A lime frissessége segít, hogy a hal íze még intenzívebb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a kaliforniai paprikát és chilit szeleteld fel.

    Minél finomabbra vágod a hagymát és fokhagymát, annál gyorsabban fog összeérni az ízük a szószban.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és paprikát. Közepes lángon süsd őket 5-6 percig.

    A fokhagymát és hagymát ne pirítsd túl, mert kesernyés ízt adhat neki.

    4

    Amikor a hagyma üvegesedik, add hozzá a zöld chiliket, és keverd össze. Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd simára.

    A zöld chili ízesítése erőteljesebb lesz, ha a kókusztejbe elkevered, így kellemes csípős ízt kapunk.

    5

    Add hozzá a halat, és párold lassan 10-15 percig, amíg a hal teljesen átfő. Közben a szósz besűrűsödik és egy krémes textúrát kap.

    Ne főzd túl a halat, mert szétmorzsolódik. Figyeld, hogy éppen átsült legyen!

    6

    Az ételt tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis kókuszreszelékkel.

    A koriander frissessége és a kókuszreszelék extra textúrát ad a végső ételnek!