A halfiléket vágd fel kisebb darabokra, és locsold meg a lime levével. Sózd és borsozd, majd tedd félre, hogy a hal átvegye a fűszereket.
Ha van időd, hagyd pihenni a halat 15-20 percig, hogy a fűszerek jobban átjárják.
A kaliforniai paprikát, paradicsomot és hagymát vágd apróra. A fokhagymát zúzd össze.
A paprikát és paradicsomot egyforma méretűre vágva könnyebben átsülnek.
Egy nagyobb lábasban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát mindig az utolsó pillanatokban add hozzá, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, és párold őket 5-6 percig, amíg a paradicsomok szétesnek és egy szaftos szósz kezd kialakulni.
Ha szükséges, egy kis vízzel is hígíthatod a szószt.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a piri piri fűszerkeveréket, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy a szósz gazdag és krémes legyen.
A piri piri fűszerkeverék pici csípősséget ad a szósznak, ha jobban szereted, tehetsz hozzá még többet.
A halat tedd a szószba, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a hal átsül és a szósz minden íze összeér.
Ne főzd túl a halat, mert a fehér hús könnyen szárazra sülhet.
A kész moquecát friss korianderrel tálald, és kínálj hozzá rizst vagy friss kenyérrel.
A friss koriander nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételnek, és jól kiemeli a gazdag szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.