Moqueca gazdag szósszal, hal és zöldségek kókusztejjel

Moqueca gazdag szósszal

A moqueca egy tradicionális brazil étel, amelyet általában halból készítenek, és gazdag, krémes kókusztejes szósszal készül. Az étel hagyományosan két brazil államból, Bahia és Espírito Santo régiójából származik, mindkettőnek megvannak a saját variációi. A moqueca évtizedek óta a brazil konyha alapját képezi, és az étel a tengeri étkezések középpontjában áll. A gazdag fűszerek és a friss zöldségek tökéletesen harmonizálnak a hal ízével, így a moqueca egy igazi ínycsiklandó étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal filé (például tőkehal vagy cápahal)
2 db Piros kaliforniai paprika
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 ml Kókusztej
1 ek. Piri piri fűszerkeverék
1 db Lime
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket vágd fel kisebb darabokra, és locsold meg a lime levével. Sózd és borsozd, majd tedd félre, hogy a hal átvegye a fűszereket.

    Ha van időd, hagyd pihenni a halat 15-20 percig, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    2

    A kaliforniai paprikát, paradicsomot és hagymát vágd apróra. A fokhagymát zúzd össze.

    A paprikát és paradicsomot egyforma méretűre vágva könnyebben átsülnek.

    3

    Egy nagyobb lábasban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát mindig az utolsó pillanatokban add hozzá, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, és párold őket 5-6 percig, amíg a paradicsomok szétesnek és egy szaftos szósz kezd kialakulni.

    Ha szükséges, egy kis vízzel is hígíthatod a szószt.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a piri piri fűszerkeveréket, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy a szósz gazdag és krémes legyen.

    A piri piri fűszerkeverék pici csípősséget ad a szósznak, ha jobban szereted, tehetsz hozzá még többet.

    6

    A halat tedd a szószba, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a hal átsül és a szósz minden íze összeér.

    Ne főzd túl a halat, mert a fehér hús könnyen szárazra sülhet.

    7

    A kész moquecát friss korianderrel tálald, és kínálj hozzá rizst vagy friss kenyérrel.

    A friss koriander nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételnek, és jól kiemeli a gazdag szószt.