A halfilét vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A hagymát és a paprikát vágd vékony szeletekre, a fokhagymát zúzd össze.
A hal szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, mert könnyen széteshet a főzés során.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagyma üvegesedéséig érdemes alacsonyabb hőfokon dolgozni, hogy ne égjen meg, hanem édesebb, karamelles ízt kapjon.
Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, és párold őket pár percig, amíg a paradicsom leve elpárolog.
A paradicsomoknak nem kell teljesen szétfőniük, csak annyira, hogy levet engedjenek.
Öntsd bele a kókuszkrémet, és add hozzá a lime levét. Sózd, borsozd, majd szórd meg egy csipet cayenne borssal a pikánsabb ízért.
A lime leve különleges frissességet ad az ételnek, és a kókuszkrém gazdag textúrával kiegészíti a hal ízét.
Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és lassú tűzön párold 10-15 percig, amíg a hal átsül és a szósz besűrűsödik.
Ne kevergesd túl gyakran a halat, hogy ne törjön össze. Érdemes a serpenyőt lefedni, hogy a hal szaftos maradjon.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy lime szelettel díszítsd.
A koriander frissessége és citrusos íze kiemeli az étel komplex ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.