Moqueca lime-mal, friss korianderrel tálalva

Moqueca lime-mal

A Moqueca lime-mal a brazil konyha egyik legismertebb étele, amely az ország tengerparti régióiból származik. Ezt az ételt hagyományosan halból készítik, és a kókuszkrém, valamint a friss lime és koriander aromái határozzák meg az ízvilágát. A moqueca friss, fűszeres, és tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy akár hétvégi étkezéshez. A lime frissessége és a kókuszkrém gazdag textúrája egyedülálló élményt nyújt minden falatban. Ha szeretnéd fokozni az ízeket, próbáld meg hozzáadni egy kis friss gyömbért vagy csípős paprikát!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér halfilé
200 ml Kókuszkrém
1 db Hagyma
1 db Piros paprika
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 db Lime
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors
0.5 tk. Cayenne bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A hagymát és a paprikát vágd vékony szeletekre, a fokhagymát zúzd össze.

    A hal szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, mert könnyen széteshet a főzés során.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma üvegesedéséig érdemes alacsonyabb hőfokon dolgozni, hogy ne égjen meg, hanem édesebb, karamelles ízt kapjon.

    3

    Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, és párold őket pár percig, amíg a paradicsom leve elpárolog.

    A paradicsomoknak nem kell teljesen szétfőniük, csak annyira, hogy levet engedjenek.

    4

    Öntsd bele a kókuszkrémet, és add hozzá a lime levét. Sózd, borsozd, majd szórd meg egy csipet cayenne borssal a pikánsabb ízért.

    A lime leve különleges frissességet ad az ételnek, és a kókuszkrém gazdag textúrával kiegészíti a hal ízét.

    5

    Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és lassú tűzön párold 10-15 percig, amíg a hal átsül és a szósz besűrűsödik.

    Ne kevergesd túl gyakran a halat, hogy ne törjön össze. Érdemes a serpenyőt lefedni, hogy a hal szaftos maradjon.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy lime szelettel díszítsd.

    A koriander frissessége és citrusos íze kiemeli az étel komplex ízvilágát.