A halat vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg. A zöld chilipaprikát apróra vágd.
A halnak frissnek kell lennie, hogy megőrizze a textúráját és ízét a főzés során.
A vöröshagymát, fokhagymát és paprikát vágd fel, majd egy nagy serpenyőben vagy lábasban az olívaolajon pirítsd meg őket.
A hagymákat és fokhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem karamellizálódjanak, ami gazdagabb ízt ad.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a zöld chilit, majd keverd jól össze. Hagyj neki pár percet, hogy a paradicsom levet eresszen.
A paradicsomot jól össze kell főzni, hogy az ízek összeérjenek és a szósz gazdagabb legyen.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Hagyj neki 10-15 percet, hogy a szósz sűrűsödjön és a hozzávalók jól összeérjenek.
A kókusztej felforralása után csökkentsd a hőt, hogy ne forrjon túl erősen, mert így megőrizheted a kókusztej friss ízét.
Tedd bele a haldarabokat a szószba, és főzd 5-7 percig, amíg a hal megpuhul és átveszi a szósz ízét.
A halat nem szabad túl főzni, mert könnyen széteshet. Ha a halat idő előtt leveszed a tűzről, megőrzi a szaftosságát.
Tálalás előtt locsold meg friss lime-lével és szórd meg friss korianderrel.
A lime frissessége és a koriander aromája igazán kiemeli a moqueca étel ízvilágát, próbálj meg bőségesen használni belőlük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.