Moqueca tejmentes változata, hal és zöldségek kókusztejben főzve, friss korianderrel tálalva

Moqueca tejmentes

A Moqueca egy hagyományos brazil étel, amely a tenger gyümölcseit és kókusztejet ötvözi egy gazdag és ízletes szószban. Ezt a változatot tejmentes alapanyagokkal készítjük, hogy még azok is élvezhessék, akik elkerülik a tejtermékeket. A moqueca friss és fűszeres ízei egy tökéletes választás a nyári hónapokra, amikor könnyű, de gazdag ízeket keresünk. A kókusztej selymes állaga és édes íze nagyszerűen kiegészíti a friss halat, míg a koriander és lime frissessége kiemeli az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tengeri hal (pl. tőkehal vagy sügér)
400 ml Kókusztej
1 db Piros paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
2 ek. Friss lime-lé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Olívaolaj
2 db Tomato
1 db Zöld chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg. A zöld chilipaprikát apróra vágd.

    A halnak frissnek kell lennie, hogy megőrizze a textúráját és ízét a főzés során.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és paprikát vágd fel, majd egy nagy serpenyőben vagy lábasban az olívaolajon pirítsd meg őket.

    A hagymákat és fokhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem karamellizálódjanak, ami gazdagabb ízt ad.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a zöld chilit, majd keverd jól össze. Hagyj neki pár percet, hogy a paradicsom levet eresszen.

    A paradicsomot jól össze kell főzni, hogy az ízek összeérjenek és a szósz gazdagabb legyen.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Hagyj neki 10-15 percet, hogy a szósz sűrűsödjön és a hozzávalók jól összeérjenek.

    A kókusztej felforralása után csökkentsd a hőt, hogy ne forrjon túl erősen, mert így megőrizheted a kókusztej friss ízét.

    5

    Tedd bele a haldarabokat a szószba, és főzd 5-7 percig, amíg a hal megpuhul és átveszi a szósz ízét.

    A halat nem szabad túl főzni, mert könnyen széteshet. Ha a halat idő előtt leveszed a tűzről, megőrzi a szaftosságát.

    6

    Tálalás előtt locsold meg friss lime-lével és szórd meg friss korianderrel.

    A lime frissessége és a koriander aromája igazán kiemeli a moqueca étel ízvilágát, próbálj meg bőségesen használni belőlük.