A csirkecombot alaposan megmosom, majd kisebb darabokra vágom. A hagymát és fokhagymát apróra vágom.
A csirkecomb darabolásakor ügyelj arra, hogy egyenletes méretű darabokat vágj, így egyformán sülnek meg.
Egy nagy lábasban olívaolajat hevítek, majd hozzáadom a hagymát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg üvegesedni nem kezd.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!
Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a csirkehúst és a zöld chiliket, valamint a gyömbért. Pirítom, amíg a hús kívülről enyhén meg nem barnul.
A zöld chili és a gyömbér fokozza az étel fűszerességét, ha nem szereted a csípős ízt, kevesebb chilit is használhatsz.
Ezután hozzáadom a rizst, és egy-két percig kevergetve pirítom, hogy a rizsszemek egyenletesen bevonódjanak a fűszerekkel.
A rizs pirítása segít abban, hogy a szemek ne ragadjanak össze a főzés során.
Felöntöm a vízzel, sózom, majd lefedve alacsony lángon kb. 15-20 percig főzöm, amíg a rizs megpuhul és magába szívja az ízeket.
Ha a rizs túl száraznak tűnik, nyugodtan adj hozzá még egy kevés vizet, hogy ne égjen le.
Amikor a rizs kész, friss korianderrel és citromlével tálalom.
A citromlé friss ízt ad az ételnek, és jól kiegészíti a fűszeres csirkehúst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.