Morog polao csirkehússal, zöld chilivel, korianderrel és citrommal tálalva

Morog polao zöld chilivel

A Morog Polao egy hagyományos indiai étel, amely a fűszeres csirkehúst és a finom rizst kombinálja. Az étel zöld chilivel és friss korianderrel van megbolondítva, ami különleges ízt ad neki. A polao egy klasszikus köret, amely minden indiai étkezés során szerepel, de főételként is tökéletes választás. A csirke és a rizs kombinációja könnyedén elkészíthető, mégis gazdag ízekben és fűszerekben, így igazi ínycsiklandó étel lesz belőle. Tálald friss citromlével a legjobb élményért!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
500 g Csirkecomb
2 db Zöld chili
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Gyömbér
1 tk.
1 ek. Friss citromlé
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot alaposan megmosom, majd kisebb darabokra vágom. A hagymát és fokhagymát apróra vágom.

    A csirkecomb darabolásakor ügyelj arra, hogy egyenletes méretű darabokat vágj, így egyformán sülnek meg.

    2

    Egy nagy lábasban olívaolajat hevítek, majd hozzáadom a hagymát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!

    3

    Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a csirkehúst és a zöld chiliket, valamint a gyömbért. Pirítom, amíg a hús kívülről enyhén meg nem barnul.

    A zöld chili és a gyömbér fokozza az étel fűszerességét, ha nem szereted a csípős ízt, kevesebb chilit is használhatsz.

    4

    Ezután hozzáadom a rizst, és egy-két percig kevergetve pirítom, hogy a rizsszemek egyenletesen bevonódjanak a fűszerekkel.

    A rizs pirítása segít abban, hogy a szemek ne ragadjanak össze a főzés során.

    5

    Felöntöm a vízzel, sózom, majd lefedve alacsony lángon kb. 15-20 percig főzöm, amíg a rizs megpuhul és magába szívja az ízeket.

    Ha a rizs túl száraznak tűnik, nyugodtan adj hozzá még egy kevés vizet, hogy ne égjen le.

    6

    Amikor a rizs kész, friss korianderrel és citromlével tálalom.

    A citromlé friss ízt ad az ételnek, és jól kiegészíti a fűszeres csirkehúst.