Moussaka sajttal, padlizsánnal, darált hússal és joghurtos réteggel

Moussaka sajttal

A moussaka egy hagyományos görög étel, amely padlizsánt, darált húst, paradicsomot és egy sűrű joghurtos réteget kombinál. A recept különböző variációiban elkészíthető, de a padlizsán és a hús mindig alapvető hozzávalók maradnak. A joghurtos réteg adja a moussakának a gazdag és krémes textúrát, míg a sajt tetején egy ropogós réteget képez, ami még finomabbá teszi. Az étel a mediterrán konyha egyik kedvenc fogása, és a családi étkezések elmaradhatatlan része.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
500 g Sertéshús (darálva)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
200 g Joghurt
1 db Tojás
3 ek. Fűszeres paradicsomszósz
2 ek. Olívaolaj
150 g Sajt (reszelt)
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd szeletekre, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg őket mindkét oldalukon.

    A padlizsán gyorsan felszívja az olajat, ezért érdemes papírtörlővel letörölni a felesleges olajat.

    2

    A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg őket az olívaolajban, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a darált sertéshúst, sózd és borsozd, majd pirítsd 8-10 percig, amíg a hús megpirul és elválik a zsírjától.

    A hús pirításakor ügyelj arra, hogy a hús egyenletesen megpiruljon, hogy ne legyen nyers belseje.

    4

    A paradicsomokat kockázd fel, majd add hozzá a húsos keverékhez és főzd tovább 5 percig.

    A paradicsom gyorsan megpuhul, ezért ne főzd túl, hogy megtartsa friss ízét.

    5

    A fűszeres paradicsomszószt add hozzá, és hagyd összefőni az ízeket 5-10 percig.

    A szósz sűrűsödni fog, így ha szükséges, egy kis vizet adhatunk hozzá.

    6

    A joghurtot egy tálban keverd össze a tojással, majd sózd, borsozd.

    A joghurtos réteg selymes textúrát ad a moussakának.

    7

    Egy sütőedény aljára rakj egy réteg padlizsánt, majd egy réteg húsos keveréket. Ezt ismételd, amíg az összes hozzávaló elfogy.

    A legfelső réteget padlizsánnal zárd le, majd öntsd rá a joghurtos keveréket.

    8

    Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a sajt szépen megpirul.

    A sajt gyorsan megpirul, figyeld, hogy ne égjen meg.