A padlizsánokat és a cukkinit vágd szeletekre, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg őket mindkét oldalukon.
A zöldségek gyorsan megpirulnak, ügyelj, hogy ne égjenek meg.
A sárgarépát reszeld le, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg őket az olívaolajban, amíg megpuhulnak.
A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot a hagymás, fokhagymás keverékhez, majd öntsd hozzá a fűszeres paradicsomszószt. Főzd össze 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrű a szósz, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A joghurtot egy tálban keverd össze a tojással, majd sózd, borsozd.
A joghurtos réteg krémes textúrát ad a moussakának, így ez a legfontosabb réteg.
Egy sütőedény aljára rakj egy réteg padlizsánt, majd egy réteg zöldséges keveréket. Ezt ismételd, amíg az összes hozzávaló elfogy.
A legfelső réteget padlizsánnal zárd le, majd öntsd rá a joghurtos keveréket.
A moussakát 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Ha a teteje túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával, hogy ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.