Moussaka zöldségekkel, padlizsánnal, cukkini és sárgarépával, joghurtos krémes réteggel

Moussaka zöldségekkel

A moussaka egy hagyományos görög étel, amely padlizsánt, darált húst, paradicsomot és egy sűrű joghurtos réteget kombinál. A recept különböző variációiban elkészíthető, de a padlizsán és a hús mindig alapvető hozzávalók maradnak. A zöldségekkel készült változata tökéletes vegetáriánus étkezéshez. A joghurtos réteg adja a moussakának a gazdag és krémes textúrát, amely az ételt még ínycsiklandóbbá teszi. Az étel a mediterrán konyha egyik kedvenc fogása, és a családi étkezések elmaradhatatlan része.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
3 db Paradicsom
3 ek. Fűszeres paradicsomszósz
200 g Joghurt
1 db Tojás
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat és a cukkinit vágd szeletekre, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg őket mindkét oldalukon.

    A zöldségek gyorsan megpirulnak, ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    2

    A sárgarépát reszeld le, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg őket az olívaolajban, amíg megpuhulnak.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot a hagymás, fokhagymás keverékhez, majd öntsd hozzá a fűszeres paradicsomszószt. Főzd össze 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű a szósz, egy kevés vizet adhatunk hozzá.

    4

    A joghurtot egy tálban keverd össze a tojással, majd sózd, borsozd.

    A joghurtos réteg krémes textúrát ad a moussakának, így ez a legfontosabb réteg.

    5

    Egy sütőedény aljára rakj egy réteg padlizsánt, majd egy réteg zöldséges keveréket. Ezt ismételd, amíg az összes hozzávaló elfogy.

    A legfelső réteget padlizsánnal zárd le, majd öntsd rá a joghurtos keveréket.

    6

    A moussakát 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    Ha a teteje túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával, hogy ne égjen meg.