Mujaddara fokhagymával, lencsével, rizs és friss koriander

Mujaddara fokhagymával

A Mujaddara egy hagyományos közel-keleti étel, amely lencsével, rizzsel és pirított hagymával készül. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízekben, és gyakran tálalják fokhagymás vagy citromos öntettel. A lencse és rizs kombinációja remek tápanyagforrást ad, míg a fűszerek és a pirított hagyma gazdagítják az ízeket. A Mujaddara a vegetáriánus étrend egyik alapétele, mivel laktató és tápláló. Technikai tanács: A fokhagyma és a kömény pirítása során ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a fűszerek könnyen megéghetnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
150 g Basmati rizs
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 ek. Citromlé
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét öblítsd le, majd egy lábasban főzd meg sós vízben 20-25 perc alatt, amíg megpuhul.

    A lencse főzését ne hagyd túl hosszúra, hogy megőrizzék formájukat, és ne törjenek szét.

    2

    A rizst öblítsd le, majd egy másik lábasban főzd meg 10-15 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    A rizs ne főjön túl, mert könnyen túlpuhul és ragacsossá válik.

    3

    A vöröshagymát és a fokhagymát szeleteld fel, majd az olívaolajon egy serpenyőben pirítsd meg őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, hogy ne legyen keserű ízű.

    4

    Add hozzá a köményt, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az olaj átvegye a fűszer ízét.

    A kömény kiemeli az étel ízét, és egy különleges, gazdag alapot ad a Mujaddara-nak.

    5

    A kész rizst és lencsét keverd össze a pirított hagymás keverékkel, és egy kicsit hagyd összeérni az ízeket.

    Ha a rizs túl száraz, egy kevés vízzel is meglocsolhatod, hogy könnyebben összekevered.

    6

    A kész ételt szórd meg friss korianderrel és locsold meg citromlével tálalás előtt.

    A koriander és citrom frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket és gazdagítja az ételt.