A lencsét öblítsd le, majd egy lábasban főzd meg sós vízben 20-25 perc alatt, amíg megpuhul.
A lencse főzését ne hagyd túl hosszúra, hogy megőrizzék formájukat, és ne törjenek szét.
A rizst öblítsd le, majd egy másik lábasban főzd meg 10-15 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.
A rizs ne főjön túl, mert könnyen túlpuhul és ragacsossá válik.
A vöröshagymát és a fokhagymát szeleteld fel, majd az olívaolajon egy serpenyőben pirítsd meg őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
A hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, hogy ne legyen keserű ízű.
Add hozzá a köményt, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az olaj átvegye a fűszer ízét.
A kömény kiemeli az étel ízét, és egy különleges, gazdag alapot ad a Mujaddara-nak.
A kész rizst és lencsét keverd össze a pirított hagymás keverékkel, és egy kicsit hagyd összeérni az ízeket.
Ha a rizs túl száraz, egy kevés vízzel is meglocsolhatod, hogy könnyebben összekevered.
A kész ételt szórd meg friss korianderrel és locsold meg citromlével tálalás előtt.
A koriander és citrom frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket és gazdagítja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.