Mujaddara fokhagymåval, lencsével, rizs és friss koriander

Mujaddara fokhagymĂĄval

A Mujaddara egy hagyomĂĄnyos közel-keleti Ă©tel, amely lencsĂ©vel, rizzsel Ă©s pirĂ­tott hagymĂĄval kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel egyszerƱ, mĂ©gis gazdag Ă­zekben, Ă©s gyakran tĂĄlaljĂĄk fokhagymĂĄs vagy citromos öntettel. A lencse Ă©s rizs kombinĂĄciĂłja remek tĂĄpanyagforrĂĄst ad, mĂ­g a fƱszerek Ă©s a pirĂ­tott hagyma gazdagĂ­tjĂĄk az Ă­zeket. A Mujaddara a vegetĂĄriĂĄnus Ă©trend egyik alapĂ©tele, mivel laktatĂł Ă©s tĂĄplĂĄlĂł. Technikai tanĂĄcs: A fokhagyma Ă©s a kömĂ©ny pirĂ­tĂĄsa sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy az olaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert a fƱszerek könnyen megĂ©ghetnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Lencse
⭕ 150 g Basmati rizs
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsĂ©t öblĂ­tsd le, majd egy lĂĄbasban fƑzd meg sĂłs vĂ­zben 20-25 perc alatt, amĂ­g megpuhul.

    A lencse fƑzĂ©sĂ©t ne hagyd tĂșl hosszĂșra, hogy megƑrizzĂ©k formĂĄjukat, Ă©s ne törjenek szĂ©t.

    2

    A rizst öblĂ­tsd le, majd egy mĂĄsik lĂĄbasban fƑzd meg 10-15 perc alatt, amĂ­g teljesen megpuhul.

    A rizs ne fƑjön tĂșl, mert könnyen tĂșlpuhul Ă©s ragacsossĂĄ vĂĄlik.

    3

    A vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt szeleteld fel, majd az olĂ­vaolajon egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg Ƒket, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsa sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg, hogy ne legyen keserƱ Ă­zƱ.

    4

    Add hozzå a köményt, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az olaj åtvegye a fƱszer ízét.

    A kömĂ©ny kiemeli az Ă©tel Ă­zĂ©t, Ă©s egy kĂŒlönleges, gazdag alapot ad a Mujaddara-nak.

    5

    A kész rizst és lencsét keverd össze a pirított hagymås keverékkel, és egy kicsit hagyd összeérni az ízeket.

    Ha a rizs tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s vĂ­zzel is meglocsolhatod, hogy könnyebben összekevered.

    6

    A kĂ©sz Ă©telt szĂłrd meg friss korianderrel Ă©s locsold meg citromlĂ©vel tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A koriander és citrom frissessége tökéletesen kiegészíti a fƱszeres ízeket és gazdagítja az ételt.