Multigrain thepla aranybarna, ropogós lepények tálalva

Multigrain Thepla

A thepla egy hagyományos indiai lepény, amelyet különböző lisztek keverékéből készítenek. Az egészséges multigrain thepla fűszeres, lágy és ropogós, és tökéletes köret étkezésekhez, de akár önálló étkezésként is megállja a helyét. Ez a recept a hagyományos theplát a különböző lisztek sokszínűségével gazdagítja, így még táplálóbb és ízletesebb lesz. Az indiai konyhában különleges helyet foglal el, és a legjobb, ha frissen tálaljuk, így megőrzi friss és ropogós állagát. A theplát joghurttal vagy chutneyval is fogyaszthatjuk. Ez a változat egy modern twist, ami a hagyományos ízeket egy egészséges alternatívával ötvözi.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Búzaliszt
50 g Zabpehelyliszt
50 g Teljes kiőrlésű liszt
50 g Kölesliszt
1 ek. Szezámmag
1 tk. Kömény
2 ek. Friss koriander
0.5 tk.
2 ek. Fűszeres joghurt
1 ek. Olívaolaj
100 ml Meleg víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a különböző liszteket egy nagy tálban. Adj hozzá köményt, szezámmagot, sót és friss koriandert.

    A koriander friss, apróra vágott levelei friss ízt adnak a theplának. Használj friss leveleket a legjobb eredmény érdekében.

    2

    Adjuk hozzá a joghurtot és az olívaolajat a lisztkeverékhez, majd kezd el összedolgozni a tésztát. Fokozatosan önts hozzá meleg vizet, miközben kézzel gyúrod.

    A meleg víz segít, hogy a tészta rugalmas és könnyen formázható legyen.

    3

    A tésztát gyúrd simára, amíg rugalmas, de nem túl ragadós állagú lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.

    Ha túl ragacsos a tészta, egy kevés lisztet adj hozzá, de ne túl sokat, hogy ne legyen túl kemény.

    4

    Csomagold be a tésztát fóliába, és pihentesd 15-20 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne szakadjon el nyújtás közben.

    5

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki 2-3 mm vastagságúra, majd egy kerek formával vágd ki a theplákat.

    A tészta nyújtásakor mindig lisztet használj, hogy ne ragadjon. Használhatsz egy poharat vagy egy kis tálat is a kör alakú theplákhoz.

    6

    Egy száraz serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten. Helyezd bele a theplát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ha szükséges, enyhén kend meg egy kevés olajjal, hogy szép ropogós legyen.

    A theplákat ne süsd túl, mert elveszítik a lágy textúrájukat. Ha aranybarna és ropogós, akkor kész!

    7

    Ismételd meg a többi theplával is. Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    Ha szeretnéd, egy kis joghurttal vagy chutneyval is tálalhatod.