A fehér kukoricadarát öntsd egy nagy lábasba, és öntsd fel a tejjel. Keverd alaposan össze, hogy ne legyenek csomók.
A kukoricadara az alapja a mungunzáknak, így fontos, hogy fokozatosan add hozzá a tejet, hogy jól elkeveredjen.
Közepes lángon főzd a keveréket folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen le. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kevés vizet.
Folyamatos keverés szükséges, hogy ne ragadjon le az alján. Ha túl sűrű, ne félj egy kevés vizet hozzáadni, hogy az állaga megfelelő legyen.
Amikor a tej és a daraszerű keverék sűrűsödni kezd, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót. Keverd jól el.
A fahéj és vaníliás cukor különleges ízt ad a desszertnek, ne hagyd el őket!
Amikor a keverék eléri a puding sűrűségét, vedd le a tűzről, és tedd bele a vajat, majd alaposan keverd el.
A vaj krémesebbé és lágyabbá teszi a mungunzát, ezért ne hagyd ki!
Tálald a mungunzát egy tálban vagy egy kisebb adagoló formában, majd szórj a tetejére kókuszreszeléket és egy csipet fahéjat.
A kókuszreszelék és a fahéj nemcsak ízben, hanem látványban is feldobja az ételt.
Hűtsd le, és tálald hidegen, vagy szobahőmérsékleten. Esetleg egy kis friss gyümölcsöt is kínálhatsz mellé.
A mungunzát legjobb hidegen tálalni, mert így lesz igazán krémes és sűrű az állaga.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.