Mungunzá fahéjjal tálalva, kókuszreszelékkel és fahéjjal megszórva

Mungunzá fahéjjal

A mungunzá egy hagyományos brazil édesség, amely a kukoricadara és tej kombinációjából készül. Az étel a brazil vidéki tájakról származik, és régóta kedvelt desszert. A fahéj és a kókuszreszelék teszi igazán különlegessé, miközben a tej és kukoricadara krémes állaga minden falatban élvezetet nyújt. A mungunzá igazi otthoni étel, amelyet gyakran tálalnak különleges családi eseményeken, vagy csak egy finom desszertként a hétvégén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér kukoricadara
800 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
50 g Vaj
1 ek. Vaníliás cukor
50 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér kukoricadarát öntsd egy nagy lábasba, és öntsd fel a tejjel. Keverd alaposan össze, hogy ne legyenek csomók.

    A kukoricadara az alapja a mungunzáknak, így fontos, hogy fokozatosan add hozzá a tejet, hogy jól elkeveredjen.

    2

    Közepes lángon főzd a keveréket folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen le. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kevés vizet.

    Folyamatos keverés szükséges, hogy ne ragadjon le az alján. Ha túl sűrű, ne félj egy kevés vizet hozzáadni, hogy az állaga megfelelő legyen.

    3

    Amikor a tej és a daraszerű keverék sűrűsödni kezd, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót. Keverd jól el.

    A fahéj és vaníliás cukor különleges ízt ad a desszertnek, ne hagyd el őket!

    4

    Amikor a keverék eléri a puding sűrűségét, vedd le a tűzről, és tedd bele a vajat, majd alaposan keverd el.

    A vaj krémesebbé és lágyabbá teszi a mungunzát, ezért ne hagyd ki!

    5

    Tálald a mungunzát egy tálban vagy egy kisebb adagoló formában, majd szórj a tetejére kókuszreszeléket és egy csipet fahéjat.

    A kókuszreszelék és a fahéj nemcsak ízben, hanem látványban is feldobja az ételt.

    6

    Hűtsd le, és tálald hidegen, vagy szobahőmérsékleten. Esetleg egy kis friss gyümölcsöt is kínálhatsz mellé.

    A mungunzát legjobb hidegen tálalni, mert így lesz igazán krémes és sűrű az állaga.