Mustáros balzsamecet szósz tálalva

Mustáros balzsamecet szósz

A mustáros balzsamecet szósz egy klasszikus, mégis különleges öntet, amely kiválóan illik friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy akár zöldségekhez. A dijoni mustár krémessége és a balzsamecet savanykás íze tökéletes harmóniát alkot. Ez a szósz gyorsan elkészíthető, és egyedi ízt ad az egyszerű ételeknek is. Tipp: Adj hozzá egy kis reszelt citromhéjat, hogy még frissebb legyen az ízvilág.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Dijoni mustár
2 ek. Balzsamecet
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Méz
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő az összes hozzávalót.

    A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a szósz elkészítését. A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a dijoni mustárt, a balzsamecetet és a mézet.

    A dijoni mustár helyett használhatsz más típusú mustárt is, de a dijoni adja a legjobb ízt. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    3

    Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima emulziót kapj.

    Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd a keverékbe, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémes állagot kapjon. Használj jó minőségű extra szűz olívaolajat.

    4

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, majd ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal. Keverd alaposan össze.

    A sóval és borssal óvatosan bánj, kóstold meg a szószt, és csak utána add hozzá őket. Frissen őrölt fekete borssal a legfinomabb.

    5

    Hűtsd le a szószt legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy mártogatósnak.

    A hűtés segít az ízek összeérésében. A szósz jól illik rukkolasalátához, paradicsomhoz és mozzarellához. Tárolhatod légmentesen záródó edényben a hűtőben 3-4 napig.