Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő az összes hozzávalót.
A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a szósz elkészítését. A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok.
Egy kis tálban keverd össze a dijoni mustárt, a balzsamecetet és a mézet.
A dijoni mustár helyett használhatsz más típusú mustárt is, de a dijoni adja a legjobb ízt. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima emulziót kapj.
Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd a keverékbe, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémes állagot kapjon. Használj jó minőségű extra szűz olívaolajat.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, majd ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal. Keverd alaposan össze.
A sóval és borssal óvatosan bánj, kóstold meg a szószt, és csak utána add hozzá őket. Frissen őrölt fekete borssal a legfinomabb.
Hűtsd le a szószt legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy mártogatósnak.
A hűtés segít az ízek összeérésében. A szósz jól illik rukkolasalátához, paradicsomhoz és mozzarellához. Tárolhatod légmentesen záródó edényben a hűtőben 3-4 napig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.