Aprítsd fel a fokhagymát és a petrezselymet. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony lángon.
A vajat alacsony lángon olvaszd, nehogy megégjen és keserű ízt adjon a szósznak.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd illatosra, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá oda.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd el a dijoni mustárt és a citromlevet. Folyamatosan kevergetve főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet.
Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd keverd bele az apróra vágott petrezselymet.
A fehér bors finomabb ízt ad a szósznak, mint a fekete.
Tálald melegen grillezett csirke, hal vagy párolt zöldségek mellé.
A szósz jól passzol tésztához is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.