A csirkemellet alaposan mosd meg, majd vágd apró kockákra. Tipp: éles késsel könnyebben tudod darabolni, ha a húst előtte fél órára beteszed a hűtőbe.
A csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágd, hogy egyenletesen átsüljön.
A vöröshagymát pucold meg, vágd finomra, és egy nagy serpenyőben közepes lángon 1 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Ezután add hozzá az aprított fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig.
A hagymát lassú tűzön párold, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felkockázott csirkemellet a hagymához, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ezután fedő alatt párold kb. 10 percig, míg a hús megpuhul. Tipp: ha egy kevés vizet öntesz alá, nem szárad ki.
A húst ne pirítsd túl, mert kiszárad. A párolás segít, hogy a hús puha és szaftos maradjon.
Amikor a hús megpuhult, keverd bele a mustárt és a tejfölt. Főzd még 2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A töltelék szaftos legyen, de ne folyós – ha túl híg, főzd pár percig tovább, hogy besűrűsödjön.
A mustár és tejföl hozzáadásával krémesebb és ízletesebb lesz a töltelék.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés). Egy nagyobb tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal.
Az előmelegített sütő biztosítja az egyenletes sütést.
Teríts ki egy réteslapot, kend meg kevés olívaolajjal, majd helyezz rá egy másikat. A tölteléket hosszanti irányban helyezd el a lap szélén, majd tekerd fel burek formára (spirálba vagy rúdba). Ismételd a műveletet, míg a töltelék és a lapok elfogynak.
A réteslapokat nedves konyharuhával takard le, hogy ne száradjanak ki.
Helyezd a burekeket a tepsibe, a tetejüket is kend meg olívaolajjal, majd süsd aranybarnára kb. 25–30 perc alatt. Tipp: Ha a teteje túl gyorsan pirul, fedd le sütőpapírral vagy alufóliával.
A burekeket figyeld sütés közben, és ha szükséges, takard le őket, hogy ne égjenek meg.
Sütés után hagyd pár percet hűlni, majd melegen tálald. Kínálhatsz mellé friss salátát vagy fokhagymás tejfölt.
A burek melegen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.