Mustáros-füstölt sajtos focaccia tálalva

Mustáros-füstölt sajtos focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A mustár és füstölt sajt kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A mustár fűszeres íze és a füstölt sajt krémes textúrája tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
2 ek. Mustár
150 g Füstölt sajt
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A tésztát alaposan gyúrd, hogy rugalmas és sima legyen. Ez kb. 8-10 percet vesz igénybe.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg helyen keleszd, pl. a radiátor közelében vagy a sütőben, alacsony hőfokon.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor száraz lesz a focaccia.

    5

    A tésztára kend rá a mustárt, majd szórd meg a reszelt füstölt sajttal.

    A mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a sajtot és mustárt. Kend meg a tetejét olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít, hogy a focaccia teteje szép aranybarna legyen.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a focaccia színére.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focaccia frissen a legfinomabb.