A vajat a cukorral és a tojással habosra keverd egy tálban.
A vajat érdemes szobahőmérsékleten hagyni, hogy könnyen el lehessen dolgozni a cukorral.
Egy másik tálban keverd össze a búzalisztet, sütőport, mandulalisztet és a sót.
A mandulaliszt extra ízt és textúrát ad a süteményeknek, de ha nem áll rendelkezésedre, egyszerűen kihagyhatod.
A lisztes keveréket fokozatosan add hozzá a vajas-cukros keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Amikor a tészta összeállt, keverd bele a kávéport.
A kávépor a nankhatai jellegzetes ízét adja, így nem érdemes kihagyni. Használhatsz erősebb kávét, ha intenzívebb kávéízt szeretnél.
A tésztát formázd kis golyókká, majd lapítsd le őket egy villával, hogy a tipikus nankhatai formát elérd.
A tészta ne legyen túl lágy, hogy könnyen kezelhető legyen. Ha túl ragacsos, hűtsd egy kicsit a hűtőben.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A kekszeket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 12-15 percig, amíg enyhén aranybarna színt kapnak.
Ha egyenletesen szeretnéd, hogy süljenek, érdemes a tepsit félidőben megforgatni.
Miután megsültek, hagyd őket teljesen kihűlni, majd tálald kávéval vagy teával.
A kávéval tálalt nankhatai igazi élvezetet nyújt, különösen a hűvösebb hónapokban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.