Nankhatai kávéval, mandulás sütemények kávéval tálalva

Nankhatai kávéval

A Nankhatai egy tradicionális indiai keksz, amely az édes és sós ízek egyensúlyára épít. Az eredeti recept gyakran tartalmaz ghee-t (házi vajat), mandulalisztet és különböző fűszereket, de mi most egy könnyedebb, vegán változatot készítünk, kávéval ízesítve. A kávé és mandula kombinációja friss, élénk ízt ad a süteményeknek, miközben a tészta puha és omlós marad. A Nankhatai tökéletes választás reggeli mellé vagy egy finom kávéval tálalva délutáni nassolnivalóként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Búzaliszt
100 g Cukor
150 g Vaj
1 ek. Kávépor
1 tk. Sütőpor
50 g Mandulaliszt
1 db Tojás
0.5 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat a cukorral és a tojással habosra keverd egy tálban.

    A vajat érdemes szobahőmérsékleten hagyni, hogy könnyen el lehessen dolgozni a cukorral.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a búzalisztet, sütőport, mandulalisztet és a sót.

    A mandulaliszt extra ízt és textúrát ad a süteményeknek, de ha nem áll rendelkezésedre, egyszerűen kihagyhatod.

    3

    A lisztes keveréket fokozatosan add hozzá a vajas-cukros keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Amikor a tészta összeállt, keverd bele a kávéport.

    A kávépor a nankhatai jellegzetes ízét adja, így nem érdemes kihagyni. Használhatsz erősebb kávét, ha intenzívebb kávéízt szeretnél.

    4

    A tésztát formázd kis golyókká, majd lapítsd le őket egy villával, hogy a tipikus nankhatai formát elérd.

    A tészta ne legyen túl lágy, hogy könnyen kezelhető legyen. Ha túl ragacsos, hűtsd egy kicsit a hűtőben.

    5

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A kekszeket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 12-15 percig, amíg enyhén aranybarna színt kapnak.

    Ha egyenletesen szeretnéd, hogy süljenek, érdemes a tepsit félidőben megforgatni.

    6

    Miután megsültek, hagyd őket teljesen kihűlni, majd tálald kávéval vagy teával.

    A kávéval tálalt nankhatai igazi élvezetet nyújt, különösen a hűvösebb hónapokban.