A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. Add hozzá a tojást és a túrót, majd jól keverd össze.
A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyen dolgozhass vele.
A mandulalisztet, a finomlisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót egy külön tálban keverd össze.
A mandulaliszt a sütemények textúráját gazdagítja, így használj jó minőségű mandulát.
A száraz összetevőket fokozatosan add hozzá a vajas-tojásos keverékhez, és dolgozd jól össze a tésztát.
A tészta állagának rugalmasnak és lágyan formálhatónak kell lennie, de nem lehet túl ragacsos.
A tésztát pihentesd 15-20 percig a hűtőben, hogy könnyebben formálható legyen.
A hűtés segít megőrizni a sütemények formáját sütés közben, és megakadályozza, hogy szétfolyjanak.
Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Minden golyót egy kicsit lapíts le, majd a tetejét szórd meg mandulaforgáccsal.
A mandulaforgács a tészta tetején szépen pirul, és extra ízt ad a süteményeknek.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 12-15 percig, amíg a sütemények enyhén aranybarnák lesznek.
Ne süsd túl a Nankhatait, mert akkor kemény lesz. Inkább hagyd őket kissé puhábbnak.
Miután elkészültek, hagyd kihűlni a tepsiben, majd tálald őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.