Nankhatai mandulaliszttel, puha és mandulás sütemények

Nankhatai mandulaliszttel

A Nankhatai egy hagyományos indiai sütemény, amelyet különböző formákban készítenek, és gyakran mandulával ízesítenek. A sütemények a brit indiai konyhában gyökereznek, és az évtizedek során számos változáson mentek keresztül. Az indiai cukrászdák egyik népszerű édessége, amelyet gyakran teával vagy kávéval fogyasztanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
100 g Mandulaliszt
100 g Finomliszt
50 g Porcukor
100 g Túró
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 db Tojás
2 ek. Mandulaforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. Add hozzá a tojást és a túrót, majd jól keverd össze.

    A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyen dolgozhass vele.

    2

    A mandulalisztet, a finomlisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót egy külön tálban keverd össze.

    A mandulaliszt a sütemények textúráját gazdagítja, így használj jó minőségű mandulát.

    3

    A száraz összetevőket fokozatosan add hozzá a vajas-tojásos keverékhez, és dolgozd jól össze a tésztát.

    A tészta állagának rugalmasnak és lágyan formálhatónak kell lennie, de nem lehet túl ragacsos.

    4

    A tésztát pihentesd 15-20 percig a hűtőben, hogy könnyebben formálható legyen.

    A hűtés segít megőrizni a sütemények formáját sütés közben, és megakadályozza, hogy szétfolyjanak.

    5

    Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Minden golyót egy kicsit lapíts le, majd a tetejét szórd meg mandulaforgáccsal.

    A mandulaforgács a tészta tetején szépen pirul, és extra ízt ad a süteményeknek.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 12-15 percig, amíg a sütemények enyhén aranybarnák lesznek.

    Ne süsd túl a Nankhatait, mert akkor kemény lesz. Inkább hagyd őket kissé puhábbnak.

    7

    Miután elkészültek, hagyd kihűlni a tepsiben, majd tálald őket.