Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, gram lisztet, búzadarát, sütőport, sót és az őrölt kardamomot. Tedd félre.
A száraz összetevők előzetes összekeverése biztosítja az egyenletes sütési eredményt.
Egy másik tálban keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral, amíg világos és krémes nem lesz.
Használj kézi mixer vagy robotgép lapátfejet a levegősebb állagért.
Fokozatosan add a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és gyúrd össze, míg puha, formázható tésztát nem kapsz.
Ha a tészta túl morzsálódik, adj hozzá 1-2 teáskanál tejet vagy olvasztott vajat.
Formálj kis golyókat a tésztából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Lapítsd el kissé a tetejüket, majd szórj rájuk vágott pisztáciát, finoman belenyomva.
A kekszek között hagyj helyet, mert enyhén szétterülnek sütés közben.
Tedd a tepsit hűtőbe 15 percre, majd süsd a kekszeket előmelegített sütőben 170°C-on 15–18 percig, míg alul enyhén megpirulnak.
A kekszek színe világos marad – ne süsd túl, csak az alja barnuljon!
Hagyd a nankhataikat 5 percig a tepsin pihenni, majd tedd át őket rácsra teljesen kihűlni.
Frissen ropogós, de hűlés után válik igazán omlóssá – akkor a legfinomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.