Narancsos brownie tálalva

Narancsos brownie

A narancsos brownie az egyik legkedveltebb desszert, amely a csokoládé gazdag ízét a narancs citrusos frissességével ötvözi. Ez az egyszerűen elkészíthető édesség garantált sikert arat családi és baráti összejöveteleken. Az omlós állag és az illatos narancs tökéletes harmóniát alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
150 g Cukor
3 db Tojás
100 g Liszt
1 db Narancs héja (reszelt)
50 ml Narancslé (frissen facsart)
5 g Sütőpor
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy sütőformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megkönnyíti a brownie kiemelését a formából.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat gőz fölött, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    3

    Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a reszelt narancshéjat és a narancslevet.

    A tojásokat és a cukrot addig keverd, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez körülbelül 3-5 percig tart.

    4

    Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd keverd hozzá a tojásos keverékhez.

    A szitálás segít elkerülni a lisztcsomókat.

    5

    Keverd össze a csokoládés-vajas keveréket a tésztával, amíg sima állagot nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a brownie kemény lesz.

    6

    Öntsd a masszát a sütőformába, és simítsd el a tetejét.

    A tészta egyenletes elosztásához használj spatula vagy késhátat.

    7

    Süsd a brownie-t 20-25 percig, amíg a teteje kissé repedezetté válik, de a belseje még puha marad.

    A brownie akkor jó, ha a széle megsült, a közepe pedig még puha és ragacsos. Ne süsd túl, mert kiszárad.

    8

    Hagyd a brownie-t teljesen kihűlni, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A brownie-t teljesen hűtsd ki, mielőtt felvágnád, különben szétesik.