Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy sütőformát sütőpapírral.
A sütőpapír megkönnyíti a brownie kiemelését a formából.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat gőz fölött, majd hagyd kissé hűlni.
Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.
Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a reszelt narancshéjat és a narancslevet.
A tojásokat és a cukrot addig keverd, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez körülbelül 3-5 percig tart.
Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd keverd hozzá a tojásos keverékhez.
A szitálás segít elkerülni a lisztcsomókat.
Keverd össze a csokoládés-vajas keveréket a tésztával, amíg sima állagot nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a brownie kemény lesz.
Öntsd a masszát a sütőformába, és simítsd el a tetejét.
A tészta egyenletes elosztásához használj spatula vagy késhátat.
Süsd a brownie-t 20-25 percig, amíg a teteje kissé repedezetté válik, de a belseje még puha marad.
A brownie akkor jó, ha a széle megsült, a közepe pedig még puha és ragacsos. Ne süsd túl, mert kiszárad.
Hagyd a brownie-t teljesen kihűlni, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A brownie-t teljesen hűtsd ki, mielőtt felvágnád, különben szétesik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.