Narancsos cider tálalva pohárban

Narancsos cider

A narancsos cider különleges, frissítő ízt visz a klasszikus alma ciderbe. A narancs édes és savanykás íze tökéletesen harmonizál a cider fűszeres aromájával, így ez az ital ideális választás baráti összejövetelekre, ünnepi alkalmakra vagy egy nyugodt, otthoni estére. Az egyszerű elkészítési mód és a narancs üde aromája mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Friss narancs
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a narancsokat, majd vágd vékony szeletekre. Tipp: Egy éles kés használatával győződj meg arról, hogy a szeletek egyenletesek legyenek.

    Használj bio narancsot, így a héja is felhasználható anélkül, hogy aggódnod kellene a vegyszerek miatt.

    2

    Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz más természetes édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.

    3

    Add hozzá a narancsszeleteket a láboshoz, és közepes lángon lassan melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a narancs friss íze és színe megmaradjon.

    A túl magas hőmérsékleten a narancs íze keserűvé válhat, ezért figyelj oda a hőfokra.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely enyhe savanykásságot ad az italnak és fokozza a narancs ízét.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha savanyúbban szereted, tegyél bele többet.

    5

    Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    Ez az idő segít abban, hogy a fűszerek és a narancs aromái teljesen átjárják az italt.

    6

    Tálalás előtt szűrd le az italt, és a narancsszeleteket elhelyezheted dekorációként a poharakban. Díszítsd friss mentával.

    A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy a fűszerek ne kerüljenek a pohárba.