Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát. Reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét.
A narancs héját óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.
Egy közepes lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát ne pirítsd meg, mert megéghet és keserű lesz.
Add hozzá a barna cukrot, és kevergesd, amíg felolvad és karamellizálódik.
A barna cukrot folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt, a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a Worcestershire szószt és az almaecetet. Keverd alaposan össze.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is.
Szórd bele a csilipelyhet, a füstölt paprikát és a sót, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A csilipelyhet ízlés szerint adagold, attól függően, mennyire csípősen szereted.
Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen. Ha csípősebb ízt szeretnél, adj hozzá még csilipelyhet.
A szósz ízét a főzés során folyamatosan ellenőrizd, és igazítsd a saját ízlésedhez.
Hagyd hűlni a szószt, majd töltsd sterilizált üvegbe. Hűtőben tárolva akár egy hétig is friss marad.
A sterilizált üvegben tárolt szósz tovább eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.