Narancsos csípős barbecue szósz tálalva

Narancsos csípős barbecue szósz

A narancsos csípős barbecue szósz az amerikai grillezés egyik izgalmas és egzotikus változata, amely a citrusos narancs frissességét a csili tüzes erejével kombinálja. Az ilyen típusú szószok népszerűek a nyári grillpartikon, ahol a házi készítésű BBQ szósz különleges ízt ad a húsoknak. Ez a recept könnyen elkészíthető otthon, és garantáltan lenyűgözi majd a vendégeket, legyen szó családi összejövetelekről vagy baráti vacsoráról.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 ml Friss narancslé
1 db Narancshéj
2 ek. Barna cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Csilipehely
200 ml Paradicsomszósz
2 ek. Worcestershire szósz
30 ml Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát. Reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét.

    A narancs héját óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.

    2

    Egy közepes lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd meg, mert megéghet és keserű lesz.

    3

    Add hozzá a barna cukrot, és kevergesd, amíg felolvad és karamellizálódik.

    A barna cukrot folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsomszószt, a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a Worcestershire szószt és az almaecetet. Keverd alaposan össze.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is.

    5

    Szórd bele a csilipelyhet, a füstölt paprikát és a sót, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A csilipelyhet ízlés szerint adagold, attól függően, mennyire csípősen szereted.

    6

    Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen. Ha csípősebb ízt szeretnél, adj hozzá még csilipelyhet.

    A szósz ízét a főzés során folyamatosan ellenőrizd, és igazítsd a saját ízlésedhez.

    7

    Hagyd hűlni a szószt, majd töltsd sterilizált üvegbe. Hűtőben tárolva akár egy hétig is friss marad.

    A sterilizált üvegben tárolt szósz tovább eláll.