Narancsos cupcake tálalva

Narancsos Cupcake

A citrusos sütemények mindig is népszerűek voltak, hiszen a narancs frissessége és enyhén savanykás édessége tökéletesen kiegészíti a lágy, krémes tésztát. A narancsot már az ókori rómaiak is használták édességekben, és az évek során számos változata jelent meg a világ különböző konyháiban. A narancsos cupcake egy modern és egyszerűen elkészíthető verzió, amely frissítő, könnyed desszertként tökéletes választás egy tavaszi vagy nyári délutánra. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg egy kevés fehér csokoládéforgáccsal díszíteni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
10 g Narancs reszelt héja
50 ml Narancslé
1 csipet
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    Mindig melegítsd elő a sütőt, hogy a muffinok egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőpor egyenletes eloszlása fontos a muffinok megfelelő állagához.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A szobahőmérsékletű vaj könnyebben habosítható.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot és a narancs reszelt héját.

    A tojások egyesével történő hozzáadásával elkerülhető a massza kicsapódása. A narancshéjat alaposan mosd meg reszelés előtt.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat, a tejet és a narancslevet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a muffinok kemények lehetnek.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A túltöltés megakadályozza, hogy a muffinok kifolyjanak sütés közben.

    7

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krém hozzávalóinak hidegnek kell lenniük a megfelelő állag eléréséhez.

    8

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és reszelt narancshéjjal vagy egy kis narancsszelettel.

    A díszítés előtt a muffinoknak teljesen ki kell hűlniük, különben a krém megolvad.