Narancsos-fahéjas torta szeletekkel

Narancsos-fahéjas torta

A narancsos-fahĂ©jas torta egy kĂŒlönleges sĂŒtemĂ©ny, amely a citrusos frissessĂ©get ötvözi a fahĂ©j meleg, fƱszeres aromĂĄjĂĄval. Ez a torta kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ az Ƒszi Ă©s tĂ©li hĂłnapokban, amikor az illatos, fƱszeres sĂŒtemĂ©nyek meghitt hangulatot varĂĄzsolnak a konyhĂĄba. A narancs termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a fahĂ©j gazdag Ă­zvilĂĄga egyĂŒttesen egy olyan sĂŒtemĂ©nyt alkotnak, amely nemcsak finom, hanem igazĂĄn lĂĄtvĂĄnyos is. Ha egy könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis kĂŒlönleges desszertet keresel, ez a torta tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 180 g Kristálycukor
⭕ 150 g Vaj
⭕ 3 db Tojás
⭕ 150 ml Tej
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 50 ml NarancslĂ©
⭕ 1 tk. Reszelt narancshĂ©j
⭕ 2 tk. FahĂ©j
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 20 g Porcukor (szóráshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy 22 cm-es tortaformĂĄt, majd lisztezd be enyhĂ©n.

    A tortaforma aljĂĄra vĂĄgj sĂŒtƑpapĂ­rt, Ă­gy biztosan nem ragad majd le a torta.

    2

    Egy nagy keverƑtĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport, fahĂ©jat Ă©s reszelt narancshĂ©jat, hogy a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk egyenletesen elkeveredjenek.

    A fahĂ©jat Ă©s a narancshĂ©jat szitĂĄn keresztĂŒl szĂłrd a liszthez, hogy ne legyen csomĂłs.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a puha vajat a kristålycukorral és a vaníliås cukorral, amíg vilågos és krémes ållagot kap.

    A vajnak szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱnek kell lennie, hogy könnyen habosĂ­thatĂł legyen.

    4

    EgyenkĂ©nt add hozzĂĄ a tojĂĄsokat a vajas keverĂ©khez, minden tojĂĄs utĂĄn alaposan keverd el, hogy levegƑs maradjon a tĂ©szta.

    Ha a tojĂĄsokat tĂșl gyorsan adod hozzĂĄ, a tĂ©szta összeugorhat. Fontos, hogy minden tojĂĄs utĂĄn alaposan elkeverd.

    5

    FelvĂĄltva add hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat Ă©s a tejet a vajas-tojĂĄsos keverĂ©khez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    A lisztet Ă©s a tejet több rĂ©szletben adagold, Ă©s mindig keverd el alaposan, mielƑtt a következƑt hozzĂĄadnĂĄd.

    6

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt az elƑkĂ©szĂ­tett tortaformĂĄba, majd egyengesd el a tetejĂ©t spatulĂĄval.

    A tĂ©sztĂĄt egyenletesen oszlasd el a formĂĄban, hogy a torta egyenletesen sĂŒljön meg.

    7

    SĂŒsd a tortĂĄt elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben kb. 40-45 percig, vagy amĂ­g egy beleszĂșrt tƱ tisztĂĄn kijön belƑle. Ne nyisd ki a sĂŒtƑt az elsƑ 30 percben, mert a tĂ©szta összeeshet!

    Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    Ha megsĂŒlt, hagyd a formĂĄban 10 percig hƱlni, majd borĂ­tsd ki egy rĂĄcsra, hogy teljesen kihƱljön.

    Ha nem akar kijönni a formåból, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.

    9

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg porcukorral, Ă©s szeleteld fel. KivĂĄlĂł egy csĂ©sze forrĂł tea vagy kĂĄvĂ© mellĂ©.

    A tortĂĄt dĂ­szĂ­theted tejszĂ­nhabbal, gyĂŒmölcsökkel vagy olvasztott csokolĂĄdĂ©val is.