Narancsos-fƱszeres cider tålalva

Narancsos-fƱszeres cider

A cider, vagyis az almabor eredete Ă©vszĂĄzadokra nyĂșlik vissza, fƑkĂ©nt az EgyesĂŒlt KirĂĄlysĂĄgban Ă©s FranciaorszĂĄgban volt nĂ©pszerƱ ital. A fƱszerek Ă©s a narancs hozzĂĄadĂĄsa egy modern csavar, amely mĂ©g melegebbĂ© Ă©s illatosabbĂĄ teszi ezt a klasszikus italt. A hideg Ƒszi Ă©s tĂ©li estĂ©ken egy bögre fƱszeres cider igazi lĂ©lekmelegĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Az almĂĄs alap termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes harmĂłniĂĄban van a fahĂ©j Ă©s a szegfƱszeg aromĂĄjĂĄval, mĂ­g a narancs frissessĂ©get ad az italnak. KĂ©szĂ­tsd el ezt az egyszerƱ, de kĂŒlönleges italt, Ă©s varĂĄzsolj ĂŒnnepi hangulatot a mindennapokba!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml AlmalĂ©
⭕ 1 db Narancs
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 4 db SzegfƱszeg
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 db Csillagánizs

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbosba, Ă©s kezdd el közepes lĂĄngon melegĂ­teni.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, 100%-os almalevet a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Vågd fel a narancsot vékony szeletekre, és add hozzå az almaleves alaphoz.

    A narancsot alaposan mosd meg, vagy hasznĂĄlj kezeletlen narancsot.

    3

    Tedd bele a fahéjrudat, a szegfƱszeget, a csillagånizst és a csipetnyi szerecsendiót az edénybe.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    4

    Adj hozzĂĄ egy evƑkanĂĄl mĂ©zet Ă©s a vanĂ­lia kivonatot, majd keverd jĂłl el.

    A méz mennyiségét ízlés szerint szabålyozd, a vanília kivonatot pedig helyettesítheted vaníliås cukorral.

    5

    FƑzd alacsony lĂĄngon 10-15 percig, de ne hagyd felforrni, hogy az Ă­zek szĂ©pen összeĂ©rjenek.

    Fontos, hogy alacsony lĂĄngon fƑzd, Ă©s ne forrald fel, mert az Ă­zek megvĂĄltozhatnak.

    6

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd ĂĄllni pĂĄr percig, hogy a fƱszerek mĂ©g jobban ĂĄtadjĂĄk aromĂĄikat.

    Minél tovåbb hagyod ållni, annål intenzívebbek lesznek az ízek.

    7

    SzƱrd le a cider-t, Ă©s öntsd bögrĂ©kbe vagy hƑállĂł poharakba.

    A szƱrĂ©shez hasznĂĄlhatsz finom szƱrƑt vagy gĂ©zlapot.

    8

    DĂ­szĂ­tsd egy friss narancskarikĂĄval vagy fahĂ©jrĂșddal, majd tĂĄlald melegen.

    A díszítés nem csak esztétikai, hanem tovåbb fokozza az ital aromåjåt is.